Der er et par spil i omløb, som prøver at appellere til folk med nedsat syn eller hørelse. The Last of Us Part II er et af de spil, ligesom en del first person shooters også tilbyder alternative farveskabeloner til deres HUD (heads up display).

Xbox lader dog til at ville gå skridtet videre, og vil nu gerne have fat i gamere med nedsat hørelse. Xbox accessibility user researcher Anna Waismeyer har lavet et tweet, hvor hun deler et link til en spørgeundersøgelse. Her opfordres netop hørehæmmede til at give udtryk for nogle af de udfordringer de oplever under spil, ligesom de også gerne må dele ønsker og erfaringer:

Undersøgelsen spørger også ind til andre handikap, som på en eller anden måde påvirker spiloplevelsen, for eksempel i form af nedsat syn, så enhver med en eller anden type handikap, skal altså være meget velkommen til at deltage. Der er altså her en gylden mulighed, for at sætte sit præg på hvilke elementer der fremadrettet kan gøres noget ved, når spiludviklere skal tage højde for at tilgængeligheden i deres titler.

Undersøgelsen finder du lige her, og den kan besvares frem til mandag den 29. juni.