Du skal ikke forvente at kunne hive din samling af PlayStation 2-spil frem, og få genoplevet dem på den nye PlayStation 5. Er du derimod i besiddelse en Xbox Series X|S, er snakken en ganske anden, omend det kræver lidt ekstra engagement, for eksempel i form af adgang til “developer mode”, for at få det til at virke.

Denne developer mode tillader at køre Universal Windows Protocol, som også findes i Windows 10, og dermed lader maskinen kunne afvikle RetroArch, som er en populær applikation der kan emulere adskillige spilmedier, heriblandt også PlayStation 2-spil.

Modern Vintage Gamer demonstrerer i videon herunder hvordan det lader sig gøre, og det er svært ikke at smågrine lidt, ved tanken om at spille gamle PlayStation-spil på en moderne Xbox.

Det er nok et fåtal af gamere som rent faktisk kaster sig over denne “funktion”, men at det rent faktisk kan lade sig gøre er… ja, opsigtsvækkende.

4 KOMMENTARER

  1. #1 det er bare såååå fedt at have en helt ny super konsol for at afvikle forældet spil😁

    Også endnu federe når det er fra en anden konsol…

  2. Tja teknisk set er begge konsoler egentlig PC’er med en OS overlay på, så hvis du kan komme ind i en eller anden form for dev mode burde du kunne køre ethvert PC OS som kan installeres/køres fra en USB stick