OPDATERING: Xbox har sluppet en trailer løs, som nu også giver Xbox Series S en udgivelsesdato. Vi kan altså nu kalde den 10. november 2020 for dagen, hvor næste generation af konsoller begynder at overtage:

Der er stadig ikke hård data omkring indmaden i Xbox Series S, men blot en masse vage floskler som peger i retning af en next gen-oplevelse.

At den samme dato ikke er klistret på Xbox Series X virker på mig dog en kende besynderligt. Betyder det at de to nye maskiner udgives på forskellige datoer? Får vi Series X før eller efter den mindre maskine? Når den stadig at ramme udgivelsesvinduet i november? Er den manglende dato på Series X et varsel om, at den måske først er i butikkerne på den anden side af nytåret?

*Gulp*

— den originale historie om afsløringen af Xbox Series S fortsætter herunder —

Så kunne Xbox ikke holde det hemmeligt længere. Xbox Series X får sig en lillebror, med det forventede navn Xbox Series S. Annonceringen er netop kommet i dag fra Xbox’ officielle Twitter-konto:

Prisen er i særdeleshed opsigtsvækkende. Til blot $299 er det altså ikke mange penge man skal slippe, for at få en next gen-konsol mellem hænderne. Et bud på en pris i de danske butikker, kan derfor godt være lige i nærheden af 2.500 kr.

En af de væsentligste forskelle på Series S og Series X er naturligvis det manglende diskdrev. Man skal derfor være opmærksom på, at hvis man investerer i en Xbox Series S, er der altså ingen grund til at investere i fysiske udgaver af spil længere. Alle spil skal afvikles direkte fra maskinen, så man skal være klar på at dedikere sig 100% til at have hele sit spilbibliotek installeret eller klar til at downloade.

Man kan dog også spekulere på, om Series S kommer til at være en anelse svagere end Series X. Der er endnu ikke nævnt specifikke detaljer omkring indmaden i maskinen, men i tweetet herover forsikres det, at der kommer mere information snart. Jeg håber i hvert fald, at udgivelsesdatoen bliver en del af næste annoncering (red: og det gjorde den).

Nu skal Sony blot melde nogle priser ud for deres kommende PlayStation 5-maskiner.

10 KOMMENTARER

 1. Er godt nok spændt på at se indmaden det virker lidt dumt at kalde det next gen performance hvis ikke den er understøttet af den nye Nvidia ampere, så er det nok nærmere last gen performance.

  Nååå ja… PC MASTER RACE… skal man lige huske.

 2. Læst et andet sted på nettet: Next-gen looks like a battle between the Speaker vs the Router.

  Jeg er også spændt. De 4 TFlops er ikke meget, men den nye konsolarkitektur kan få stor indflydelse på oplevelsen.

  Jeg synes, at det er interessant valg at bringe den ind i konsolkampen, som ellers handler om 4K.

 3. #3 Det er ikke rigtig specs det der… eller er der noget jeg har overset?

  Vi taler jo om detaljer omkring indmaden og ikke bare salgs opstillede features den tilbyder, men igen tager højde for jeg kan have misset noget men synes ikke umiddelbart jeg kunne se nogen konkrete specs i det du linker til her?

 4. Så smart move af Microsoft. En stor del af verdens befolkning har ikke 4K-fjernsyn, og for en rigtig stor del betyder teraflops og den slags ikke noget.

 5. Hvad betyder det for udviklerne ? Sådan at skulle forholde sig til flere og flere varianter af konsoller – nu allerede 2 fra start, som vel bliver til 3 eller 4 inden den generation engang bliver afløst. Troede en af styrkerne var muligheden for 100% forudsigelighed; kun en HW model og dermed muligheden for 100% udnyttelse af al HW. Kommer konsollerne ikke bare til at ende med PC’ernes svagheder (lavest fællesnævner) og deres egen (på sigt) begrænsede HW?

 6. #8 – Det er vel et problem, som allerede i dag er til stede ved konsollerne. Både Sony og Microsoft har jo sendt “opgraderinger/opdateringer” ud til deres maskiner.

  Så det er i hvert fald ikke en ny problemstilling for udviklerne, men det her er da med til at fastholde udfordringen, ja.