Microsofts Xbox-chef Phil Spencer har i et indlæg på Xbox Wire delt en hel del nye større og mindre detaljer om Series X, den kommende version af Xbox.

På performancesiden skriver Spencer, at Series X GPU’en leverer 12 teraflops. Den kan med andre ord lave 12 millioner millioner af de såkaldte floating point beregninger i sekundet. Det er dobbelt så meget som Xbox One X, otte gange så meget som Xbox One og i samme boldgade som en high-end Nvidia GPU.

Maskinen kommer til at understøtte 8K opløsning og op til 120 fps, hvor de operative ord dog muligvis kan vise sig at være “op til”.

Bagudkompatibilitet er et andet af maskinens salgsargumenter; Series X bliver bagudkompatibel med Xbox One, Xbox 360 og sågar den oprindelige Xbox.

Endelig introducerer Phil Spencer det nye begreb Smart Delivery. Det dækker over, at man kan købe et spil på Xbox One, og når man så senere opgraderer til Xbox Series X, får man automatisk spillet til den nye konsol. Helt bestemt en attraktiv mulighed for de nuværende Xbox-ejere.

5 KOMMENTARER

  1. Der er bagud kompatibilitet, hvad er smart delivery så præcis? Er det hvis spillet bliver lavet til begge konsoller, så man får den nyeste version gratis?

  2. #1 Lige præcis. Det er forudkompatibilitet, kan man sige. Detaljerne er i indlægget, men MS vil tilbyde det på deres egne eksklusive titler, og andre udviklere kan så vælge at gøre det også.

  3. Jeg bliver simpelthen større og større fan af designet. Må have taget lidt tid at gå væk fra det klassiske konsol-look, omend det kan diskuteres om det er en naturlig videreudvikling af X’eren.

    Afhængig af hvor dyr en opgradering af min stationære bliver, så den kan køre Flight Simulator, ja, så kunne jeg godt overveje en Series X.