For et par uger siden kunne vi ønske den første Xbox tillykke med de 18 år. I dag er det så den gode, gamle PlayStation, der har fødselsdag, og den bliver hele 25 år gammel.

Maskinen kom på gaden den 3. december 1994 i Japan. Sony var på det tidspunkt et ubeskrevet blad indenfor gaming, men maskinen blev en kæmpe succes både i Japan og resten af verden. Inklusiv den redesignede PS one endte PlayStation med at sælge over 100 millioner enheder verden over. Dens imponerende spilbibliotek nåede at komme op på omkring 8.000 titler.

I forbindelse med maskinens 24-års jubilæum sidste år udsendte Sony en miniudgave af PlayStation med 20 indbyggede spil, som fik navnet PlayStation Classic. Den maskine fik dog en noget mere lunken modtagelse end dens storebror.

Vi ønsker Sony og PlayStation et stort tillykke med de 25! Hvilke PlayStation-spil har du de bedste minder om? Og spiller du stadig på den klassiske konsol?

5 KOMMENTARER

 1. Final Fantasy VII, Metal Gear Solid og Tekken 3 er nok de titler, som fik mest opmærksomhed fra mig. Det er dog også værd at nævne Resident Evil 1-3, Crash Bandicoot, Soul Edge, Tomb Raider, Silent Hill og Spyro.

  Desværre er det de færreste titler som er ældet med ynde, og det er udelukkende Final Fantasy VII jeg i tide og utide spiller igen.

 2. #1 Haha, det var i hvert fald derfor at jeg fik en Playstation, way back then.
  #3 Du har vist allerede de bedste med, men vil lige nævne Symphony of the Night og Twisted Metal, som to af de største perler i konsollens bibliotek.

  Personligt tror jeg at Worms var det vi spillede allermest hjemme hos os. Tør slet ikke tænke på hvor meget af min folkeskoletid, der gik med at mestre det dersens Ninja Rope.

 3. Jeg kan huske da den lige kom frem og de fik en demo stand i den lokale boghandel/legetøjsbutik.
  Hvert frikvater løb vi der op og tog et par runder Battle Arena Toshinden. Det var sku tider

  Det kunne være man skulle støve den af igen snart.