Både Xbox Series X og PlayStation 5 er blevet formelt præsenteret, men vi har endnu ikke hørt skyggen af et prisleje, som vi kan forvente maskinerne vil sigte efter, når de begge udgives denne julesæson.

Skal man tro en veteran i branchen, tidligere Xbox marketing head, Albert Penello, så bør den amerikanske pris for PlayStation 5 i hvert fald ikke overstiger $500. Penello skriver således på Twitter:

Penello stod for marketing af både den første Xbox, Xbox 360 og senest Xbox One, så han har ganske fin forstand på hvordan den del af branchen er skruet sammen. Der er dog to forskellige versioner af PlayStation 5, en med et diskdrev og en uden, og desværre specificerer han ikke, om han mener begge konsoller, eller blot den ene variant.

Værdi frem for pris

BBC havde for nyligt en snak med øverstkommanderende hos Sony Interactive Enteratinment, Jim Ryan, hvor det dog heller ikke var muligt at hive en decideret pris ud af ham. Ryan understreger dog, at der er et større fokus på konsollens “værdi” frem for egentlige pris, da han bliver spurgt om det er økonomisk forsvarligt, at udgive en konsol når økonomien er så usikker, som den er i disse tider.

“Conventional wisdom and history show that our business is one of the more recession-proof businesses. But I think this will sharpen our need to ensure that we focus on getting the value equation right. And I emphasise value as opposed to price.”

Det er ikke en udtalelse som får os tættere på Penellos spådom, men Sony må næsten også have lært lektien, efter den voldsomme prissætning på $599 for PlayStation 3 tilbage i midt-00’erne. Det lader dog til at være et fokuspunkt, så vi må håbe på en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

 

7 KOMMENTARER

  1. Jeg har svært ved at vurdere om prisen afskrækker folk i denne konsol generation. Normalt vil jeg altid mene man skal pris sætte lidt højere da konsol forbrugeren allerede har besluttet sig før offentliggørelsen af prisen.

  2. Heh, virker lidt mere realistisk for mig at råd til den hvis det bliver uder 500 dollars, er altid noget det ikke er de 8000kr. der først var rygter om.