Sony har for kort tid siden annonceret, at The Last of Us Part II, nok årets mest ventede PlayStation 4-spil, er blevet udskudt på ubestemt tid. Her er udmeldingen på PlayStation Twitter-kontoen:

Det er naturligvis coronapandemien, som Sony refererer til; en global krise, som har vidtrækkende konsekvenser på tværs af brancher.

Naughty Dog, udviklerne bag spillet, kom samtidig med Sony med deres egen udmelding om udskydelsen:

The Last of Us Part II skulle oprindeligt være udkommet den 21. februar, men den dato blev skudt til 29. maj, og Naughty Dog fremhæver da også, at spillet er “nearly done”. De mere konkrete rationaler bag Sonys beslutning kan man kun gisne om lige nu, men Naughty Dogs formulering indikerer i hvert fald, at det næppe handler om selve spillets tilstand.

18 KOMMENTARER

 1. “The launch experience our players deserve”. Det lugter nu mere af at Sony allerede har PR-materialet klar, hvor de kan prale af “bedst sælgende spillancering i sin første uge” eller “flest aktive spillere på launch-dagen”, men at de ikke tror på at det kan lade sig gøre, når de fysiske eksemplarer ikke kan garanteres at nå frem til både butikker og dem der har forudbestilt.

  Spillet er uden tvivl rigeligt klar til den 29. maj, men Sony vil have nogle salgstal og statistikker de kan prale af, og det kommer til at gå ud over dem, som er mere end klar på at springe på den digitale version.

  Jeg kan selvfølgelig tage fejl, men den kløen jeg føler i mine knoer har godt nok sat sig fast.

 2. Det er fanme ærgeligt. Det er det spil jeg har set mest frem til i flere år. Forhåbentligt går der ikke lang tid.

  Jeg tænker også at en lille del af forklaringen kan være de ikke tør udgive et pandemi spil i disse tider, og er bange for dårlig PR i disse PC tider.

 3. Det er sikkert ikke så nemt at tvinge sine ansatte ud i non-stop crunch nu om dage. Så kan Naugthy Dog jo ikke finde ud af at lave spil færdige.

 4. Hah… Det kan altså gå hen og blive helt vildt sidst på året det her med nye konsoller… dette spil samt cyberpunk og hvad der ellers kommer alt sammen på 1 gang.

  Vi kan godt begynde at starte en opsparing nu jeg tror de sidste 3-4 måneder i år bliver rigtig dyre!

 5. Sikke noget fis at udskyde spillet, alene af den grund at insistere paa at alle skal kunne have adgang til spillet paa samme dato, for folk kan jo bare downloade spillet uden at man behoever at forlade sit hjem. Men nej de skal ogsaa lige have salgstallene med fra folk som ikke har adgang til godt internet, som skal koebe den paa skrive…

 6. Tror mere på at dele af spillets indhold/historie er upassende ifiht til vores covid 19 situation og de lige vil lade røgen lægge sig.