Det kan godt blive lidt kedsommeligt, at være blandt den flok danskere, som blot sidder i isolation derhjemme. Der er dog et par firmaer, som prøver at gøre karantænetiderne lidt mere tålelige, og Sony har nu meldt sig på banen, med deres Play At Home-initiativ.

Fra den 16. april, altså i morgen, og frem til den 6. maj kan du ganske gratis downloade Uncharted: The Nathan Drake Collection og Journey fra PlayStation Store. Spillene er ikke en del af det abonnementsbaserede PlayStation Plus-program, så når Sony siger gratis, mener de altså 100% gratis.

Ægte PlayStation-klassikere

Uncharted: The Nathan Drake Collection er den remasterede samling af de tre første spil i Uncharted-serien. Særligt Uncharted 2: Among Thieves betragtes af mange, heriblandt undertegnede, som det absolutte højdepunkt i seriens næsten 13 år lange levetid. Gameplay-elementer fik en tiltrængt fintuning, ligesom der blev skruet op for de hæsblæsende actionsekvenser. Har du endnu ikke overgivet dig til Uncharted, så er dette altså en gylden mulighed for at være med.

Journey udkom i første omgang til PlayStation 3 i 2012, og blev sidenhen genudgivet på PlayStation 4 i 2015. Spillet er i bund og grund en såkaldt “walking simulator” med simple platform-elementer, men det skiller sig ud ved at tilbyde en yderst velfungerende multiplayer-oplevelse. To spillere kan følges ad på den stemningsfulde rejse, uden andre kommunikationsformer end uderfinerbare lydsignaler hver figur kan give fra sig.

Håndsrækning til indie-udviklere

Sammen med annonceringen af de to gratis spil, har Sony også startet en fond til indie-udviklere, som er hårdt ramt af den igangværende coronakrise. I første omgang er der øremærket $10 mio. til de udviklere, som døjer med økonomiske vanskeligheder.

Mere information om hvordan man kan bidrage, og hvilke studier der kan kvalificeres til at modtage støtten, vil Sony melde ud på et senere tidspunkt.

2 KOMMENTARER