Uanset hvilken PlayStation 4-model man har stående i nærheden af sit fjernsyn, så er konsollen berygtet for at være et støjende apparat. Det er i særdeleshed blæserne under motorhjelmen, som kan vække resten af husholdningen, hvis man tager sig en spil-session tidligt om morgenen.

Ifølge nogle af de første previews der er kommet ud for PlayStation 5, lader dette dog ikke til at være en bekymring for den næste konsolgeneration. VG24/7 har samlet nogle indtryk fra japanske sites, og samtlige nævner hvor overraskede og begejstrede de er, for den nye standard i decibel-output som PlayStation 5 disker op med.

4Gamer nævner at konsollen afgiver en del varme, men at det dårligt nok kan høres. AV Watch påpeger også at maskinen er ganske stille når den er tændt.

Dengeki Online skriver (oversat hos VG24/7):

“[…] What was shocking to me this time was how quiet the fan was. There must have been many people who were curious about this. It was so quiet!”

Som VG24/7 ganske korrekt påpeger, så er disse previews baseret på prerelease-modeller. Da der stadig er over en måned til lanceringen, kan dette altså endnu nå at ændre sig. Som en tidlig indikator, er det dog voldsomt positivt, at maskinen kan holde sit lydniveau på et acceptabelt niveau.

En halv Terabyte

Hvad der til gengæld kan fremmane en skeptisk mine, er et andet billede som blev postet på ResetEra i lørdags. På billedet, som godt nok er i en noget sløset kvalitet, vises PlayStation 5’s menu-UI, med en noget ærgerlig indikation af harddiskpladsen.

Maskinen er annonceret til at blive solgt med en indbygget SSD-harddisk på 825 GB, men den plads der rent faktisk er tilgængelig til at installere spil på, er næsten 200 GB mindre end dette tal. Skal man tro på billedet, vil der altså blot være 664 GB til overs.

Moderne spil, og i særdeleshed AAA-titler, kommer tættere og tættere på at fylde op mod 100 GB som standard. Fylder man derfor aktivt adskillige spil på sin konsol, kan man derfor frygte, at der ikke går forfærdeligt lang tid, før en opgradering af harddisken kan blive nødvendig.

Som det var tilfældet med PlayStation 4, så kan man dog også på egen hånd skifte harddisken ud i sin PlayStation 5, når man føler at pladsen er ved at være sparsom.

40 KOMMENTARER

 1. Kræver jo så et pci-e 4.0 m.2 ssd og det bliver pænt dyrt at finde et SSD, hvis overhovedet muligt som. matcher ps5’ens ssd performance.

 2. Men støj kan jo også udvikle sig over tid skal man huske på, det kan godt være den er støjsvag fra ny af, men hvad med når den har brændt i 400+ timer?

  Ved da at min gamle PS4 larmer heeeelt vildt meget lige nu i forhold til da den var ny, det kan man jo ikke svarer på før de bliver gamle og brugte, men hvis deres faner fungere ligesom alle andre faner så er der overhængende farer for de kommer til at støje med tiden.

  Nu skal det så siges at lige med konsol støj er jeg totalt ligeglad da alt mit andet elektronik larmer så meget i forvejen at jeg ikke hører det, men ville bare lige påpege jeg ikke tror folk skal forvente den silent forever, men det kunne da være nice hvis den var.

 3. Ang. Harddiskplads så er det jo tilladt at slette, man behøver jo ikke have spil installeret i evigheder, 600+ gb. er da rigeligt til 4-5 spil intalleret ad gangen hvis vi antager de alle er AAA titler på 100+ gb., det tager jo ikke mange minutter at suge 100gb. med en god fiber forbindelse.

 4. #3 det er helt korrekt men det er ikke alle der har adgang til 1 Gbit fiber..

  Men jeg syntes godt nok at lidt over en halv TB er for lidt her i 2020. Ps5 og Xbox Series x skulle have haft 2tb men så var prisen nok heller ikke 3-4k. Men mon ikke ps5 pro og Xbox Series x elite får det om et år eller 2

 5. Kan ikke se det helt store problem i dette.

  Slet, DL og installer helt fint med mig.
  Man kunne jo håbe de laver samme nummer som med xbox hvor man kan installere på ekstern også bare flytte spillene rundt på HD efter hvad man spiller.

 6. #4 True jeg vil også sige at Sony også skal have fikset deres DL problem som de har på PS4 som er en PS store fejl, selv med min 500/500 fiber så kan jeg kun hente med ganske få megabit når den er tændt, jeg skal sætte den i dvale tilstand og selv der henter jeg kun med 10% hastighed max fra PS store det er virkelig skidt.

  Håber dette er fikset på PS5 for det er godt nok irriterende.

 7. Microsoft løsning er at man kan spille de gamle spil fra en usb harddisk.
  Dvs spil fra xbox 360 og One.

  De nye Series optimeret spil kan man lave en backup til en usb harddisk. Og hente den frem igen uden at downloade det fulde spil igen.

 8. #9: Næh, på Xbox kan du have 7 spil istedet for 6 spil på PlayStation. Det er jo sleeeet ikke det samme…

  Jeg forstår godt, at man har besparet det, så folk selv kan investere i det, men det er sku ærgerligt med så lidt plads.

 9. Når man kigger på hvad CoD + Warzone fylder alene, og en generel trend med at spil fylder mere og mere, så er en nem udvidelse en stor faktor for mig. Det kommer selvfølgelig også an på hvilken type gamer man er. Hvis man spiller både 2 singleplayer, 1 multiplayer og skal have 1-2 spil til vennerne, så er det sq træls når man kun kan vælge imellem 5 spil at slette. Jeg er i hvert fald tryg ved Xbox, fordi jeg ved, at jeg til enhver tid kan købe det memory kort. Sony burde have meldt ud hvordan de håndterer det, men deres SSD er måske så specialiseret at det ikke kan lade sig gøre.

 10. #11 PS5 har et tomt NVME slot, hvor du selv kan udvide med ekstra plads. Du kan bruge 3 parts, den skal dog være kompatibel. (Hvad det så end betyder)

 11. #17 Altså det hele følger ret meget hvad de altid har gjort, på PS-siden kan du udvide med standard interface (SATA på PS3/4, m.2 på PS5?), på Xbox har det altid været et eller andet underligt proprietært interface.

  Ser ud til de forsætter den trend, hvor indtil videre Xbox er begrænset til det 1TB modul, hvor PS5 kan bruge standard PC komponenter, og hvis det er et 2280 slot er der allerede i dag 8TB SSD kort som man i teorien kan udvide med.

 12. Det er da fedt, hvis ikke den larmer så meget, men det er ærligt talt ikke noget, jeg tænker rigtigt meget over. Det med pladsen synes jeg heller ikke, er det store problem. Jeg har altid max 3-4 spil installeret. Alt andet bliver slettet (og hentet igen, hvis jeg pludselig får lyst til at spille det).

 13. omg. hver gang jeg ser den, så undres jeg… den er sååå ækel. hvordan skal det købe stærke segment få den ind i stuen når den ligner en forstuvet musling?
  jeg har fået forstærker og pladespiller etc. men den der får jeg aldrig igennem indretningudvalget.

 14. Min far er fra 54. Hvis han kommer til at slette noget på sin PS4 så er det væk for evigt. Han ville aldrig kunne finde frem til det igen. Det er flere spil han har købt mere end én gang, fordi det er på forskellige brugere på hans PS4 og han har fjernet spillet. Jeg har købt den officielle 4tb ekstern disk til ham så han ikke hele tiden skal have hjælp. Jeg tænker at det segment ville få problemer med den nye PlayStation.

 15. #1 det bliver slet ikke umuligt

  Sony laver en liste med godkendte M.2 drev. Der er ikke noget super spændende ved dem.

  Men det skal vi nok finde ud af

  Personligt kan jeg godt klare mig… digitale spil er dyrere, så jeg snupper en disc baseret konsol, og så må jeg jo slette noget engang imellem og installere noget andet, hvis jeg om en slat måneder ikk har mere plads. Så mange gode spil er der sgu alligevel ikke ved launch..

 16. Måske de laver noget ala MSs løsning, hvor man kan tilslutte en almindelig ekstern harddisk, som man så kan opbevare sine spil på, indtil man igen vil spille dem.

  Derudover burde spilinstallationer i teorien blive mindre på de nye konsoller, da de nye lynhurtige I/O-løsninger gør at de samme assets ikke behøver at ligge mange gange i installationen, som tilfældet er nu.

 17. Vildt lækkert med lavere støjniveau. Kun den sidste version af PS4 Pro kunne holde et acceptabelt niveau – de andre var ulidelige at spille uden noise cancellation i ørebøfferne.

  Angående harddiskpladsen, så står og falder det med download hastighed fra PSN, som flere har påpeget, samt om en ekstra SSD M.2 (som passer til PS5) kan erhverves for en rimelig penge. Giver gerne 1000-1500 kr. for 1GB ekstra, men mere end det, så bliver det sgu dyrt.

 18. #30 Går ud fra der snakkes om det hukommelseskort som var varmere end en anmelder havde regnet med ved så ikke lige hvordan det blev oversat til at den kunne varme en lejlighed op…

 19. “Som det var tilfældet med PlayStation 4, så kan man dog også på egen hånd skifte harddisken ud i sin PlayStation 5, når man føler at pladsen er ved at være sparsom.”
  På PS4 skiftede man den originale HD ud det bliver vist ikke nemt på PS5 “loddekolbe”
  Tror vist der skulle have stået at man kan sætter en ekstra HD i PS5 IK

 20. #36 ja det var jeg godt klar over.
  Tror jeg misforstod det der blev skrevet tidligere, til at vis man skulle have en Extra i skulle man også lodde.