Tilbage i 2018 annoncerede Sony, at de langt om længe ville gøre det muligt for PlayStation-brugere at ændre sit brugernavn. Jeg følte en umiddelbar glædesrus ved nyheden, da jeg har døjet med det uopfindsomme og voldsomt immproviserede “kuglemanden” siden marts 2008; Jeg var 22 år gammel på det tidspunkt.

Få uger senere blev det dog meldt ud, at man kunne risikere at miste spildata eller fremskridt i en række spil, ligesom onlineaktiviteter kunne gå tabt eller ikke fungere optimalt. Dertil var der en risiko for, at man også ville miste adgang til add-ons af både gratis karakter og dem man må have betalt for.

Der var altså to muligheder: jeg kunne enten udholde mit tåbelige navn, og dermed vide at alt indhold på min PlayStation var intakt, eller jeg kunne kaste det ydmygende navn fra mig, og derved risikere at miste digitale værdier, som jeg holdt kær.

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke fik nærlæst listen over spil, som havde kendte problemer i forbindelse med navneændringen, so jeg fulgte kujonens rute, og fortsatte mine eskapader på min PlayStation, med det skammelige navn der ingen relation havde til noget som helst.

Nu er det blevet oktober 2020, en ny konsolgeneration er lige rundt om hjørnet, og jeg er så småt ved at slutte fred med, at der er mange spil på min PlayStation 4 Pro, som jeg næppe får startet op igen, inden maskinen bliver skiftet ud med en yngre model. En omdøbning er på sin plads, men denne gang skal jeg vælge et navn, som jeg med stolthed kan vise frem, og som utvetydigt kan repræsentere hvem jeg er, når andre bliver skubbet ned fra forhindringsbanen i Fall Guys.

Hvad sker der for de navneforslag?

Jeg har derfor her til formiddag sat mig foran computeren, velvidende om at alle de fede navne er utilgængelige. Jeg havde forventet at jeg skulle bruge en halv times tid, på at finde enten den rigtige bogstavsammensætning eller stavemåde, til at finde det navn der skal følge mig i mange år fremover.

Men gæt hvad der skete, ved mit allerførste bud:

Så kan den nye konsolgeneration bare komme an.

Det er derfor officielt: kuglemanden er lagt i graven, og ind træder i stedet Chrism_DR, som med fornyet styrke, selvsikkerhed og negleklippervenlige referencer, er klar til at dominere PS-landskabet. Nu skal jeg også bare blive god til online multiplayer, men den funktion fandt jeg ikke i min profils redigeringsmenuer.

Sidder du stadig med et PSN-id, der lugter langt væk af en teenager der utålmodigt bare vil i gang med at styrketræne tommelfingrene på en Dual Shock 3-controller, så vurder om du mon ikke også er klar til at tage springet, og få et navn som indgyder respekt blandt de øvrige gamere.

Vi har endda en tråd i vores forum, hvor folk har delt deres tåbelige navne, og den er ikke blevet opdateret siden 2016. Jeg genopliver den i dag, og så vil jeg se om jeg kan finde nogle nye venner. Jeg anbefaler på det kraftigste, at du gør det samme.

14 KOMMENTARER

  1. #1: Ingen historie. Jeg begik blot den samme fejl som alle andre, da jeg oprettede min bruger. Alt der mindede om “Chrism” med diverse bindestreger og stavemåder var optaget, og da jeg var utålmodig efter at komme i gang, så skrev jeg det første ord der faldt mig ind, med tanke på at jeg bare kunne ændre det senere. Jeg tror jeg brugte en hel eftermiddag på at finde ud af, hvordan i alverden jeg kunne slippe af med det navn igen, med den endelige konklusion at det var et navn jeg bare måtte finde mig i.

    … indtil i dag

  2. #3: Jo, risikoen er der stadig. Jeg har dog vurderet, at jeg bedre kan tåle konsekvenserne i dag, end jeg kunne for to år siden – det er derfor jeg har valgt at ændre navnet nu.

  3. #3 “Nu er det blevet oktober 2020, en ny konsolgeneration er lige rundt om hjørnet, og jeg er så småt ved at slutte fred med, at der er mange spil på min PlayStation 4 Pro, som jeg næppe får startet op igen, inden maskinen bliver skiftet ud med en yngre model.”

    Det er vist en risiko, han vælger at leve med.:)

  4. Nu var jeg også inde og ændre mit, det trængte også

    Kan man få lov at ændre det her på siden, så de bliver standardiseret(ens) ?