Hvis man har gået med et håb om at kunne overnatte foran den lokale elektronikbutik og sikre sig en spritny PlayStation 5, når maskinen lanceres i Danmark den 19. november, er der dårligt nyt i dag.

Sony har nemlig for kort tid siden meddelt, at der ingen PlayStation 5-maskiner vil være at købe i butikkerne på launchdagen. Her er budskabet fra den officielle PlayStation Twitter-konto:

Ovre på PlayStation-bloggen uddyber Sonys Sid Shuman:

No units will be available in-store for purchase on launch day (November 12 or November 19, depending on your region) – please don’t plan on camping out or lining up at your local retailer on launch day in hopes of finding a PS5 console for purchase. Be safe, stay home, and place your order online.

Gamers who have pre-ordered for pick-up at their local retailer should still be able to do so at their designated appointment time, under the retailer’s safety protocols. Please confirm the details with your local retailer.

Hvis man ikke nåede at få en preorder ind, bliver det altså ikke den 19. november, man kommer i gang med næste generation af PlayStation. Hvornår maskinerne så når frem til de fysiske butikker, har Sony ikke meldt ud endnu.

18 KOMMENTARER

 1. Det ligner godt nok spin, når Sony kalder det et spørgsmål om Covid19-sikkerhed. Jeg synes mere det lugter af en dårlig undskyldning, for ikke at have nok salgsklare enheder til alle.

 2. #1 Uden tvivl spin, men alligevel nu meget godt de i det mindste sørger for at folk ikke alligevel tager på jagt i den lokale gaming butik når nu der nu er udsolgt

 3. …..fra en der kender shipping branchen…..pt. mangler der ca. 500,000 containere for at dække Europas behov……så helt spin er det absolut ikke (!)

 4. #8 Det var ikke den del som var spin?

  #9 Det skriver de ja, men også værd at huske på at den generelle pris på fragtcontainere ca. er fordoblet, og fragt via fly ca. er halveret grundet covid-19.

  Sony’s aftale kan sågar være endnu mere fordelagtig for dem da flybranchen nok har en masse stillestående resourcer som ikke bliver brugt lige nu.

 5. Det kan da ikke afvises, at de ikke har nok konsoller klar ift. efterspørgslen, men det ville også være rigtig, RIGTIG dårlig pr for Sony, hvis deres køer foran butikkerne var skyld i udbrud af Corona. Det ville jo være fuldstændigt katastrofalt for dem og deres salgstal. Og hvis de vitterligt har for lidt konsoller klar, kommer det vel ikke til at kunne skjules ved at opfordre til at købe dem online?? Man kan jo se en butiks lagerstatus på deres produkter.

 6. #12 Det kan da aldrig blive Sony’s problem at de har udviklet et populært produkt?

  Det er sgu da butikkernes ansvar at sikre kundernes sikkerhed og sørge for ordnede forhold, hvordan kan det nogensinde blive Sony’s skyld?

  Deres job er at levere nok produkter til alle så man ikke behøver skabe en situation hvor folk slår hinanden ned for at nå at få fat i en, men butikker må da som minimum sørge for de udleveres på en fornuftig og sikker måde da det er dem som sælger dem til slutbrugeren og ikke Sony selv.

 7. Man kan næppe klantre dem for ikke at have maskiner nok klar…

  “Sony has stated that the pre-order sales for the PS5 have been higher than the numbers for the PS4, and by a considerable amount. According to Jim Ryan, the first 12 hours of PS5 pre-order sales outstripped the sales of the PS4 in its first 12 weeks on sale.”

 8. Efterspørgelsen på PlayStation 5 er så store at verdens fabrikker ikke kan følge med. Lige så hurtigt at en PS5 bliver fremstillet, lige så hurtigt bliver den solgt.

  Tilgengæld vil vi nok komme til at se mange hylder i butikkerne med den nye Xbox, som ingen vil have.