PlayStation 5 lanceres i Danmark den 19. november, og blandt konsollens launch-titler finder vi Spider-Man: Miles Morales. Den titel er sådan set interessant nok i sig selv, men når en remastered version af det PlayStation 4-eksklusive Marvel’s Spider-Man fra 2018 føjes til den oplevelse, gør det bestemt ikke udgivelsen mindre appellerende.

Hvad der dog er skuffende, er den udmelding Insomniac Games har smidt på Twitter. Dine gemte filer fra PlayStation 4-versionen kan nemlig ikke overføres til PlayStation 5, med henblik på at kunne fortsætte eventyret der:

Samme dag fortalte Insomniac også, at man ikke skal forvente at se en fysisk udgivelse af den remasterede version af Spider-Man på PlayStation 5. Skal du derfor have fingrene i spillet, så er der altså ingen andre veje end den digitale.

Usikkerhed om opgradering

Insomniac har endnu også til gode, at melde information ud omkring overgangen fra PlayStation 4 til PlayStation 5-versionen. En bruger spurgte på Twitter, om dem der allerede ejer spillet, kan forvente en gratis opgradering til den remasterede udgave, eller om der må punges ud for at få hænderne i spillet, såfremt man altså ikke ønsker at investere i den fulde pakke med Miles Morales.

Det er vitterligt ikke til at konkludere noget, ud fra det vage svar Insomniac har disket op med:

Med mindre end to måneder til udgivelsen af både Spider-Man og Spider-Man: Miles Morales, virker det lidt besynderligt, at der ikke er truffet en beslutning omkring dette endnu. Opgraderingen af spil fra nuværende til next-gen-konsoller må siges at være et varmt emne for tiden, så det er synd at Insomniac ikke kan svare mere konkret.

Miles Morales ser dog fantastisk ud

I sidste uge blev der vist en PlayStation 5 showcase, hvor Spider-Man: Miles Morales også var på programmet. Præsentationen var godt syv minutter lang, og der er lagt i ovnen til en god gang superhelte-action. Vi fik ikke delt præsenationen med jer i sidste uge, så tag endelig et kig lige herunder:

Spider-Man: Miles Morales udkommer eksklusivt til PlayStation 4 og 5 den 19. november 2020.