For anden gang på kun en uge er der hardwarenyheder fra Nintendo (første gang var annonceringen af Nintendo Switch Lite). Der er dog ikke i denne omgang tale om den Nintendo Switch Pro, som mange fans håber på, men derimod en noget mere beskeden opgradering af Switch’ens komponenter.

Det kan dog måske råde bod på skuffelsen, at den opgraderede Switch ifølge Nintendo har markant bedre batterilevetid end den nuværende model. Den nye Switch leverer mellem 4½ og 9 timers spilletid, mens den gamle model kun leverer mellem 2½ og 6½ timer på en opladning.

Nintendo fremhæver specifikt The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som er gået fra 3 timers spilletid til 5½ time. En ganske imponerende forbedring.

Er man i markedet for en Nintendo Switch, giver det god mening at vente på den nye model, som kommer til salg i Europe til september. Der er dog ikke nogen synlig forskel på den oprindelige Switch og den opdaterede version, og konsollens navn ændrer sig heller ikke. De nye enheders emballage kan dog genkendes på, at den nye æske har en ensfarvet rød baggrund.

Uden for emballagen kan maskinerne skelnes på deres model- eller serienummer. Den gamle Switch har modelnummeret HAC-001, mens den nyes nummer er HAC-001(-01), og de gamle serienumre starter med XAW, mens de nye starter med XKW.

7 KOMMENTARER

 1. Jeg har en rigtig fin powerbank til min Switch, som jeg endda sjældent har behov for. Jeg venter fortsat med at købe nyt, til New Switch XL bliver en ting.:D

 2. Er det ikke kun relevant hvis vi tager den med på tur uden mulighed for opladning?
  Alle de der har købt Switchen kommer nok ikke til at købe den forbedrede udgave, alene pga. prisen – og de som gør skal så nok sælge den gamle Switchen – til fordel for andre der gerne vil købe en brugt?
  Switchen er jo hverken som den gamle håndholdte Gameboy, eller konsollen Wii – det er en hybrid, og deri har den jo forbedringsmulighederne fra håndholdte koncept, og grafikken fra konsollen! Men reflekterer den så også hybrid-klassen i prisen? Undrer mig stærkt over, om vi kan sende vores ‘gamle’ Switches ind, og få den patchet med forbedret batteri?

 3. #5 Den højere batteritid skyldes en forbedring i hardwaren der gør at de kan få samme performance men med et mindre strømforbrug, i forhold til hvad Nintendo skriver så må man gå ud fr at de har fokuseret på den samme performance, hvilket vil sige at det den primære forskel i docked, ifølge Nintendo, vil være lavere varmeudledning.

  Men de kan også vælge at gå i den anden retning, hvilket vil være at give hardwaren en boost for lige at give de ekstra 10-15% performance når den alligevel er docked, det har de ikke snakket om, men måden Switch softwaren håndterer de nye enheder på ser ud til at indikere at det er en mulighed de gør brug af.

  Den eneste måde de ville kunne “patche” din switch vil være ved at opgradere hardwaren, nu ved vi ikke hvordan det internt ser ud, men selv hvis hardware layoutet er kompatibelt med den eksisterende switch, så sender du jo sådan set enheden ind for at de skal udskifte alt pånær plastikken rundt om, det kommer ikke til at ske i praksis.