Nu vi er i gang med de runde fødselsdage, er her én mere: Den første af Nintendos Game & Watch-spil, Ball, kom på gaden i dag for 40 år siden.

Frem til 1991 blev der udgivet i alt 60 forskellige titler, inklusive nogle af Nintendos ikoniske spil som Zelda, Donkey Kong og Mario Bros. De små maskiner havde hver et enkelt spil indbygget og var forgængerne til Game Boy, hvor spillene ikke længere var indbyggede, men skulle købes separat på cartridges.

Tillykke med jubilæet til de små, farverige spil, som var med til at introducere en generation af børn i 80’erne til gamingens fascinerende verden.

Photo credit: Billedet “Game & Watch : Donkey Kong” er taget af Francis Bijl og licenseret under CC BY 2.0.

10 KOMMENTARER

 1. #1 Spændende link.

  Jeg tjekkede lige og de tre G&W, jeg havde, var alle fra Wide Screen-serien: Fire, Turtle Bridge og Fire Attack. Pudsigt nok tre på hinanden følgende udgivelser. Desværre er de forsvundet for længst og det samme gælder min Game Boy

 2. #2 Jeg havde aldrig G&W som barn. Min mor havde Donkey Kong, men den er desværre forsvundet på et tidspunkt. Nu har jeg Donkey Kong II, og jeg har stadig min oprindelige Game Boy.:)

  #3 Det var det vilde vesten dengang.:D

 3. #5 Kan faktisk godt huske den der

  Så lige et par YouTube-videoer med Game & Watch, og blev mindet om hvorfor de egentlig blev kaldt bip-bip spil

 4. jeg havde den viste donkey kong foldet ud i orange/brun farve.
  Jeg kan husk at spillrt blev hurtiger og hurtigere hver gang det lykkedes at gennemfoere en “Bane”
  samt at nar man fik over 1000 pts begndt point taelleret at blinke da den kun kunne vise 3 ciffre
  Jeg ved ikke om den aendrede sig over 2000 dog