Microsoft mener det åbenbart alvorligt, når de snakker om cross play mellem deres egen og konkurrerende platforme og konsoller.

Ved GDC 2019 har Microsoft i sinde at præsentere det nye cross platform XDK-program. Det er et initiativ som skal gøre det nemmere for spillere at kommunikere og spille på tværs af platforme, heriblandt Xbox-konsoller, PC, Android- og iOS-apparater, men mest overraskende af alt, er at Nintendo Switch også er en del af den ligning.

Sonys PlayStation-konsol er dog, ikke overraskende, udeladt fra programmet.

Pointen skal angiveligt være, at gøre det nemmere for udviklere, at få spillere på flere platforme til at spille og kommunikere sammen, på tværs af de mange platforme. I princippet skal det være muligt, at låse op for Xbox-achievements når man spiller på en Nintendo Switch, ligesom man skal kunne finde sine Xbox-venner i et spil på sin smartphone.

Det virker som et afsindigt ambitiøst projekt, og hvordan det egentlig kommer til at påvirke gamere, skal blive yderst spændende at følge. Tak til Windows Central for historien.

GDC 2019 løber af stablen fra d. 18. til 23. marts.

3 KOMMENTARER

  1. Microsoft bør lukke deres Xbox-afdeling og så i stedet fokusere på at lave en ordentlig online-del til Nintendo Switch. Win-win.:) Så kan vi også få Banjo, Conker og de andre tilbage, hvor de hører hjemme.

  2. #1: Jeg vil nu med glæde streame Xbox One spil på Switch’en, hvis de får det til at køre ordentligt. :-). Men ja, de kunne nu godt bruge de fantastiske IP’er de ejer lidt bedre. Der er store muligheder i de gamle Rare figurer.