Historier og manuskript i spil får efterhånden mere og mere anerkendelse ved mainstreamverdenens prisuddelinger. En af de store aktører har dog valgt at droppe en dedikeret gaming-kategori, nemlig Video Games Writing-kategorien fra Writers Guild of America (WGoA).

En talsperson fra WGoA er kommet med følgende udmelding til USGamer:

“There won’t be a Videogame Writing Award in 2020; however, the category will be reinstated when there is a critical mass of videogames covered by the WGA in order to provide a meaningful award selection process.”

Sagen er dog en kende speget. Det er ikke fordi organisationen ikke vil hædre dygtige forfattere i spilindustrien. Argumentet er derimod, at der ikke er nok gyldige kandidater til at modtage prisen ved det kommende show. Hvor det hele bliver ekstra pebret, er hvordan en “gyldig kandidat” defineres. For at en spilforfatter kan blive nomineret til prisen, kræver det at vedkommende betaler for et medlemsskab til WGoA, hvilket har fået en del stemmer i branchen til at udvise utilfredshed.

Forfattere til computerspil er selv blevet kontaktet, med henblik på at optage medlemsskab hos WGoA. Angiveligt er der dog kun én fordel for aktive medlemmer, og det er at de kan blive nomineret til prisen, men dog ikke selv få lov til at stemme på hvem der skal vinde. For at et spil skal kunne nomineres, kræver det altså at minimum en person fra holdet er medlem, og i år lader det altså til, at det ikke har været tilfældet, med stærke nok udgivelser siden sidste prisuddeling.

Sidste år modtog God of War prisen for Video Game Writing. De andre nominerede var Assassin’s Creed Odyssey, Batman: The Enemy Within, Marvel’s Spider-Man og Pillars of Eternity II: Deadfire.