Morpheus, Neo og Trinity som vi kender dem.

Er der én sci-fi klassiker man nok ikke bør røre ved, er det Wachowski-søstrenes episke The Matrix fra 1999. The Hollywood Reporter kan dog nu fortælle, at Warner Bros. sammen med producer Joel Silver, som var involveret i de tre oprindelige film, nu arbejder på en “reboot” af The Matrix.

The Hollywood Reporter kan yderligere fortælle, at Michael B. Jordan rygtes at skulle være på tale i en hovedrolle i de nye film. Wachowski-søstrene er ikke involveret.

Nu har vi set en række helt forfærdelige “reboots” (host.. Ghostbusters) de seneste år, men de er desværre en klar tendens i Hollywood. Hvordan ville du have det med pludselig ikke at skulle se Keanu Reeves som Neo i en ny Matrix?

Sources say there is potential interest in Michael B. Jordan to star, but much must be done before the project is ready to go.

At this point, the Wachowski siblings, who wrote and directed the original and its two sequels, are not involved and the nature of their potential engagement with a new version has not been determined. Certainly, Warners would want the two filmmakers to give at minimum a blessing to the nascent project. The studio had no comment.

Joel Silver, who produced the original trilogy, is said to have approached Warners about the idea of mining The Matrix for a potential new film. However, Silver sold his interest in all his movies to the studio in 2012 for about $30 million, according to sources. Warners is said to be leery of including him in any meaningful role, as he not only has a reputation for budget-control issues, but apparently has a strained relationship with the Wachowskis. The siblings hold much more meaning for fans than the producer. Silver’s reps did not immediately respond to a request for comment.

45 KOMMENTARER

 1. Det der ender nogenlunde ligeså lykkeligt som da de rebootede Robocop. De kommer til at lave det hele større og flottere, men glemmer selve sjælen i original materialet.

  Dømt til at fejle på forhånd.

 2. Den bliver helt sikkert ikke bedre end 1’eren, som var/er episk. Men glæder mig meget til at se rebooten alligevel – fint med mig.

 3. Oprindeligt havde Will Smith fået tilbuddet om at spille Neo. Han lavede Wild Wild West i stedet. Nu kan de da så lave en med en sort Neo.:)

  Men 1’eren overgår de sgu nok ikke.

 4. Efter Matrix 2 og 3 får jeg en lidt dårlig smag i munden ved tanken om flere Matrix-film, oprindeligt hold eller ej.

 5. Well … det kan vel ikke blive dårligere end toeren og treeren? For mig står The Matrix som den bedste actionfilm nogensinde. Ser den ret ofte. Ser dog aldrig de to andre. Etteren står fuldstændig perfekt helt alene. Shit hvor er den god og banebrydende godt lavet. De fleste effekter holder 100% den dag idag.

 6. Det der gjorde etteren god, imo, var den velpolerede/gennemtænkte produktion hele vejen igennem filmen, som hang godt sammen med historien i filmen….og den nye brug af slow-motion teknikken passede perfekt ind i universet og var ikke set brugt før i andre film og i en så vellykket grad.

  Alt dette, kan man ikke “gøre om igen” med samme elementer. Så at lave en efterfølger med samme “impact”, vil kræve at man introducerer lige så mange “nye elementer” og historie “twist” som etteren serverede……hvilket desværre ikke ses lykkes særlig ofte. Så jeg hælder osse imod “nejtak” til flere Matrix efterfølgere.

  Men modsat mange andre, var jeg dog vældig underholdt af alle 3 film. Har dog 2 scener jeg godt kunne være foruden i efterfølgerne. Disse 2 scener som, imo, fremstod “upassende/mærkeligt placeret” var bl.a. kysse scenen imellem Keanu og Monica Belucci. Selvom hun uden tvivl er en sexet dame….syntes jeg scenen havde en mærkelig malplaceret timing og virkede unødvendig ifht. historien. Er klar over den sikkert var ment som en pace-stopper i action sekvenserne(få tilskueren ned på jorden igen), men syntes det sagtens kunne være udtænkt/udført bedre. Den anden scene var da Keanu udførte “kirugi” på Trinity og lige fjernede en kugle og genoplivede Trinity i samme åndedrag som en anden gud….virkede måske en lille smule fór overdrevet/gudommeligt…..men dog ikke helt så “irriterende/malplaceret” som kysse scenen.

  Men hvis de laver en efterfølger, håber jeg de tager udgangspunkt i enten historien før Neo eller evt. bagefter og således åbner op for at bruge helt nye skuespillere og ændre historien så at der er plads til nye “overraskelser” og dermed ikke “bare” bliver mere af det samme. Who’s with me?

 7. #13, ja, for fanden, den første er stadigvæk så hammerpissefed! Jeg har nu egentlig altid synes, at “Reloaded” har nogle vildt fede kampscener, og at det er en værdig efterfølger (omend slet ik i samme liga som den første!). “Revolutions” er dog ikke en særligt fed film. De prøvede for hårdt med den efter min mening.

 8. 1’eren er genial. Et tidsløst mesterværk.

  2’eren er tålelig.

  3’eren er pivhamrende elendig.

  Det er også ufatteligt, at effekterne blev ringere i løbet af serien. Selvom teknologien burde have udviklet sig.

 9. Jeg stemmer også i, og siger, at jeg fatter bjælde af en reboot af serien. Den første film er alt for unik til at reboot’e. Jeg forstår ikke, hvorfor vi ska ha alle de her reboots af succesfulde filmserier, især fordi det ofte er så kort tid siden, at de originale film var i biffen (Spiderman, Batman, etc.). Efter min mening giver det ingen mening at reboot’e en filmserie, med mindre den er 20-40 år gammel, og selv der ka det være tvivlsomt, især hvis de originale var populære.

 10. Er jeg den eneste der faktisk godt kunne lide både nummer 2 og 3?

  Nummer 1 havde bedste historie,
  Nummer 2 havde de bedste actionsekvens
  Nummer 3 havde den bedste følelse af “dommedag”-

 11. Nu har der jo været mange potentielle ‘the one’ før neo, så det burde være let at lave en ny historie med en af dem. Som også vil passe til de gamle film.

 12. Hey ved I hvad, måske er det slet ikke rigtigt, at der kommer genindspilninger – måske er det hele bare den verden der er trukket ned over øjnene på os for at skjule… sandheden?

 13. #18 tak for lort … det er satme vildt!!!! Skræmmende

  #30 Yes, helt enig. Etteren er til dato den film, jeg har set flest gange i biffen. Nåede at se den 5 gange. Så en 6. gang ville være rigtig fedt!!!

 14. Hvis de skulle lave en matrix mere så skulle de lave en om en af de andre “helte” før neo.. så kan vi sidde og se vedkommende fail… :D!

 15. Nej tak til reboot af The Matrix. Nogle film skal man bare lade være, da de er vildt gode som de er.
  Her er 3 andre eksempler på film der IKKE bør rebootes, IMHO

  Alien, Aliens
  Terminater 2
  USS Nimitz

  Skal der flere på den liste?

 16. Har HELDIGVIS ikke hørt om Alien/Aliens, men USS Nimitz vha reducerede omkostninger idet hangarskibet nu kan fremstilles som CGI grafik i stedet for at leje et helt hangarskib, og samme CGI grafik kunne bruges til tidsforskydningerne. Den ender jo som en tegnefilm!!!

  På rygtebasis har der også været en lille smule om “Back to the future”, hvor Jim Carrey skulle have en stor rolle. Igen synes jeg det vil være synd og skam hvis det bliver til noget

 17. 1’eren var naturligvis den fedeste og mest banebrydende. Fuck hvor var/er den bare awsome!
  2’eren og 3’eren synes jeg nu også var ganske fede og tåler bestemt også gensyn engang i mellem.

  Et reboot ville ikke være af vejen og jeg ser dem gerne

 18. Har folk så et bud på, hvem de godt kunne tænke sig at se i rollen som Agent Smith. Personligt kunne jeg godt accepter, at Hugo Weaving tog rollen som Agent Smith igen.

 19. Angiveligt skulle det seneste rygte byde på, at der ikke er tale om en reboot, men en ny fortælling. Denne skulle så, ifølge rygterne, placere Michael B. Jordan som hovedrollen i form af en ung Morpheus langt før den oprindelige trilogi med Neo som fokus. Jeg er fortsat skeptisk, men det skyldes nok, at den oprindelige Matrix på mange måder var definitionen på slutningen af det 20. århundrede og derfor enormt tidstypisk. Jeg tror derfor ikke, at en ny Matrix-agtig fortælling kan få succes på samme måde, da tiden måske ikke længere er til det (omen A.I. fryten i dag er større end nogensinde før).

  Men en prequel fortælling om Morpheus vil nu alligevel være ret sejt!