Valve har her til aften bekendtgjort at de ikke længere vil tage ansvar for indholdet på Steam. Med få undtagelser vil alt, der ikke er ulovligt, blive tilladt.

Valves Laissez-faire attitude er dog noget, som de fleste Steam-brugere allerede havde spottet, men Erik Johnsons blogindlæg, synes dog yderligere at understrege at Valve aldrig rigtig har haft lyst til at tage ansvar for hvad der er på deres egen distributionsplatform.

With that principle in mind, we’ve decided that the right approach is to allow everything onto the Steam Store, except for things that we decide are illegal, or straight up trolling. Taking this approach allows us to focus less on trying to police what should be on Steam, and more on building those tools to give people control over what kinds of content they see. We already have some tools, but they’re too hidden and not nearly comprehensive enough. We are going to enable you to override our recommendation algorithms and hide games containing the topics you’re not interested in.

So if you don’t want to see anime games on your Store, you’ll be able to make that choice. If you want more options to control exactly what kinds of games your kids see when they browse the Store, you’ll be able to do that. And it’s not just players that need better tools either – developers who build controversial content shouldn’t have to deal with harassment because their game exists, and we’ll be building tools and options to support them too.

Valves beslutning om at stoppe med at lege politi, har dog allerede afstedkommet flere gange kraftige reaktioner fra bl.a. Brendan Sinclair (GI.biz) og Ben Kuchera (Polygon). Johnson nævner selv anime-titler, men der kan samtidigt blive åbnet for racisme, sexisme og det der er endnu værre.

Hvad synes du? Er Valves beslutning om ikke længere at ville moderere indholdet på Steam i orden, eller er det udtryk for et mere kynisk ønske at hente en skilling mere hjem – uanset indholdets karakter? Valves umiddelbare løsning er at tilbyde forbedrede filtre for brugerne.

23 KOMMENTARER

 1. Valve har da i mange år været lige glad med hvilken kvalitet deres “vare” havde på hylderne, de tjener på det og det er j os gamere som skal svømme i alt det lort som skylder ind over os på platformen.

  Jeg kunne da godt frygte lidt, at flere og flere, begynder at fravælge Steam og går mere i retning af GOG, for at slippe for det, selv har da tænkt på det i mange år, men bare ikke rigtig blevet til noget endnu.

  For mig bliver steam bare dårligere og dårligere hele tiden, og har kun været på platformen i 6 år.

  Så denne her nyhed virker ikke som en nyhed for mig:-D

 2. De har haft for stor succes og blevet dovne. Eller det har de nu været i mange år. Deres klient mangler i den grad en overhaling.

  Men når det er sagt, så er jeg super glad for steam.

 3. #0: Det er ikke helt klart for mig, hvor stor ændringen er i praksis? Hvad har de gjort før ifht nye titler på Steam? Er det fordi de går væk fra at screene spil, inden de bliver lagt op for eksempel?

  #2: Desværre er skiftet til GOG ikke så oplagt. Deres spilkatalog er blot en brøkdel af hvad Steam har at byde på.

 4. #5

  Ja, DRM er jo lidt noget lort, især når Steam er som Facebook, hvor den er den primær platform der bruges til gaming.

  Men jeg kunne da godt forestille mig at, at flere og flere vælger GOG vejen, og det må gaming industrien jo kunne mærke, hvis det skulle ske

  Men så igen, hvor meget kvalitet er der tilbage på Steam? Man skal jo bruge længere tid på at finde et godt spil, end man skal bruge på at finde en god film på Netflix, og det er ikke så lidt endda.

  Men Valve skal i hvert fald lige “overhaule” platformen, så den har de funktioner som folk ønsker, så som selv at kunne vælge ens baggrund, skjule venneliste og så videre og så kategorisere deres spil bedre, så man ikke skal finde lige gyldige spil som intet har med simulator eller racing, i de kategorier når man søger efter spil.

  Det er lidt som Valve igennem de sidste mange år bare har lænet sig tilbage og bare ladet pengene strømme ind og så ellers være ligeglad med resten, desværre.

  Jeg tør godt væde med at GOG har flere kvalitets spil, end steam, uden at jeg kender så meget til GOG. For hjælper jo ikke at steam har 100.000 spil, hvis det kun er 1% af de spil som er værd at spille.

  For mig er Steam kvantitet frem for kvalitet:-/

 5. Jeg har aldrig nogensinde opdaget et interessant spil på Steam. Og det kommer jeg nok aldrig til. Samtlige 100% af mine spilkøb kommer efter, at jeg har fundet spillet via andre metoder så som gaming websites, reviews, trailers, anbefalinger fra venner og de tonsvis af andre muligheder, der er for at opdage nye spil.

  Som forbruger ser jeg ikke noget reelt problem i, at Steam tillader at deres platform er 95% affald, da jeg har 100 andre måder at finde frem til de interessante spil på. Og i sidste ende er Steam ikke andet end et ekstremt grimt og forældet interface, hvor jeg trykker en kode ind og hvor jeg kan trykke “PLAY” på 80% af mine spil.

  Hvis jeg var en mindre udvikler, ville jeg til gengæld være træt af Steam, da der sikkert er mangt et interessan

 6. Hvis jeg var en mindre udvikler, ville jeg til gengæld være træt af Steam, da der sikkert er mangt et interessant spil, der bliver begravet i asset flip crap spil.

  Men sjovt at se hvordan de for kort tid siden hev en masse “bare bryster spil” væk fra platformen, og nu siger de så, at de er helt ligeglade. Mon ikke der er en sammenhæng imellem dette, og så deres afslag fra Apples platform?

  Anyways … det er jo bare “same procedure as last year” ift. Steam. De har verdens største spilkatalog, den klart ringeste klient af alle spilklienter og de har 99% af alle spillere.

 7. #7 Jeg kan ikke se at steams simple design skulle være et problem. Ja, man køber et spil, og klikker play for at spille det. Det er vel også sådan det må være?

  Steam har iøvrigt et meget stort community, som man ikke rigtig finder med de andre apps.

 8. Jeg kan nok bedst lide Steam af dem jeg har kørende. Origin, GOG, Uplay, Steam.

  Bare fordi det er mere ‘kompakt’ i sit design.

  Min eneste anke er egentligt, at 4 af ‘samme slags program’ er pisse irriterende.

  Gid alle spil virkede til alle platforme, og så valgte man den platform man bedst kunne lide.

 9. Det er da kun positivt at Steam ikke vil vaere moralske vogtere.

  At der ogsaa er en masse lort er da lige meget, folk kan selv screene for lort og sex hvis de ikke kan klare det.

 10. Puha, ham Kuchera har det godt nok skidt med, at folk får lov selv at vælge, hvad de ikke finder acceptabelt.

  “Saying there are no rules is a good way to make sure no one gets mad, and if people get upset about the flood of abusive and hateful games that now, by policy, have a home on Steam … well, tough shit.”
  Laver han sjov? Abusive games? Stik dog piben ind, din klynkerøv.
  Der er sgu da ingen, der kan blive misbrugt af et spil.

 11. Syntes at Valve, som eger steam, kan gøre med deres platform præcis som de ønsker, da det netop er deres platform.
  Kan du ikke lide lugten i bageriet….

 12. Det er damage control efter forsøget med #waifuholocaust på Steam.

  Men efter at GOG var hurtigt til at tage imod div. anime visual novels kunne Valve/Steam godt se at deres forretningsmodel skulle tilpasset temmelig hurtigt.

 13. Forventeligt. der er satme meget lort på Steam efterhånden:

  trading cards i hoved og røv
  gems og booster packs og wtf?
  greenlight skraldesoftware højre og venstre.
  proppet med især Early access/cashgrab lortespil.
  “Free” to play og lootbox wannabees.

  og så er det også for dyrt når man køber udenfor deres tilbuds perioder.

  -Men jeg er jo også selv ude om det, for jeg er en af de der suckere der ikke bruger meget andet. Dog lidt på GOG engang i mellem, men det er ikke det vilde udvalg…

  Det var dog rigtigt godt engang, men Steam har været en stødt nedadgående kurve i noget tid i mine øjne..

 14. #18 Nej nej, fint at Steam er simpelt og ligetil At købe et spil og trykke PLAY er nok den vigtigste feature

  Men derudover synes jeg bare, at Steam er et visuelt klamhedslevn fra 90erne

 15. Tror aldrig folk er tilfredse, enten brokker folk sig over hvad det kræver at få et spil på steam, eller også brokker de sig over at det meste på steam er lort.

  Forstår ikke hvorfor folk mener at man drukner i lortespil. Hvis ens steam library automatisk fik gratis spil ind på ens bibliotek, så kunne jeg forstå problemet.