Køber du en vare, har du krav på at vide hvornår den bliver leveret. Tyskland forbyder nu forudbestillinger af spil, som ikke har en konkret udgivelsesdato.

“Coming Soon” eller “Available Soon” er ikke godt nok. En tysk forbrugergruppe rejste sagen sidste år og nu er distrikt-domstolen i Munchen kommet med en kendelse, som sætter en stopper for den praksis på det tyske marked. Det er Eurogamers tyske afdeling (via Heise), kunne rapporte om dommen i går.

This means store must be able to offer customers a latest date by which their purchase will arrive. They are no longer allowed to pre-sell products with a “coming soon” or “available soon” placeholder.

Düsseldorf Consumer CEO Wolfgang Schuldzinski said: “When consumers order goods on the internet, providers must specify by when the goods are delivered.”

Det tyske marked er betragteligt og de vil tvinge udgivere til at ændre praksis. Personligt synes jeg det er en glimrende ide og sagtens noget som kunne reguleres på EU-plan også. De fleste har formodentlig prøvet at forudbestille og betale for et spil, som blev leveret noget senere end forventet.

17 KOMMENTARER

 1. Hvad skulle forhindre en spilproducent i at fastsætte en udgivelsesdato for derefter overskride den og/eller skubbe udgivelsen til senere?
  Er der sanktioner af nogen art i sådan en situation?

 2. Kan folk ikke bare lade være med at forudbestille noget, der ikke har en specifik udgivelsesdato, hvis de ikke er tilfredse med det? Lad nu folk tænke lidt selv.

 3. Det har jo intet med spilproducenterne at gøre? Det er for at gøre op med butikkerne der sætter det til salg så snart der har været E3 eller lign.

 4. Så må farmand staten godt snart stikke piben lidt ind.

  Folk kan da bare lade være med at forudbestille – der er da ingen tvang. Så længe det tydeligt skiltes, at man forudbestiller noget, hvor butikken ikke kender til ankomstdatoen, så må folk altså lige tænde for hjernen et øjeblik.
  Jøsses…

 5. Tyskland er jo en “nanny state” – ligesom herhjemme.

  Er heller ikke med på denne lov FYI, hvis mit første indlæg gav indtryk af dette. Var mere interesseret i om hvilke sanktioner der var, ved brud. Hvis der ingen er, er loven jo ubruglig.

 6. har i alle kickstarter årene også ment at det er fusk og programmørene selv kan bestemme efter betaling hvor skod spillet skal være. synes selv jeg mest er blevet snydt af det der rumspil som nok aldrig kommer. betalte vist 450-500 kr for en “pakke” med et rumskib og andet.

 7. #5 Nej dette er lige præcis for at sætte en stopper for producenter som tager penge for ingenting, en butik må ikke tage pengene før spillet er sendt, men ved digitale køb så omgår de denne begrænsning.

  Fysiske spil er der derfor ikke ændret ved, digitale derimod skal have en konkret dato for udgivelse for at de må sælge kopien på forhånd.

  Blizzard har i øvrigt gjort dette i et års tid (eller måske mere?) nu, de skriver bare at produktet kommer senest d. xx-xx-xxxx, spillene er så typisk kommet ud før.

 8. Det er vel fair nok at Tyskland begynder at kigge på det problem stilling. Håber også at andre EU lande begynder at kigge på en mulig regulering.

  Kan huske at jeg kom forbi en webshop engang hvor man kunne forudstille Fallout 5 (ikke Fallout 76) og Rainbow Six Siege: 2. Altså spil som overhovedet ikke eksisteret eller var annonceret endnu.

 9. #15 de laver jo loven for at beskytte den gængse forbruger fra folk som skaberne af h1z1 osv. Bare fordi du ikke kan se et formål for dig, betyder ikke den ikke er brugbar for andre.

  Foruden det, så syntes jeg det er fint man trækker gulvtæppet væk under folk der sælger et ikke færdigt produkt.

 10. Lad dog det frie marked regulere sig selv.
  Et computer spil er sgu ikke noget kompliceret eller uigennemskueligt produkt, imodsætning til f.eks et realkreditlån, der kræver regulering og lovgiving vedr. forudbestilling.