Alle kender ham, og de fleste har prøvet et af de utallige spil, som han har figureret i. Oprindeligt fik han sin debut i 1981 i Donkey Kong, og man udgav da også Mario Bros i 1983, men gennembruddet kom med Super Mario Bros den 13. september 1985. Spillet perfektionerede det siderullende gameplay, som vandt frem i disse år, og mange har fulgt samme formular siden da. Flere medier har kørt et jubilæumstema op til denne dag, så tag dig endelig tid til at genopfriske et par gode minder. Mig bekendt har han aldrig fået sat ring på prinsessens finger, så jeg må formode, at Luigi har givet ham et ordentligt skud peber.

11 KOMMENTARER

 1. Super Mario Bros 3 står som den stærkeste oplevelse for mig indtil videre, men jeg har heller ikke prøvet Wii- og Wii U-spillene.

 2. Åh, Mario!

  #1 SMB3 er også afsindigt godt. Dog er min egen favorit nok Super Mario 64. Voldsomt godt spil! Hvis du kommer i nærheden af en Wii U, så kan Super Mario 3D World også anbefales. Det gav mig godt nok mange smil på læben, da jeg spillede det igennem.:)

 3. Åh Mario, tillykke! For søren jeg har haft mange gode timer i selskab med den gode blikkenslager.

  Super Mario Bros. 3 og Super Mario World er nogle fantastiske spil! Men generelt er det svært at vælge nogen Mario spil fra, måske med undtagelse af de sidste par New Super Mario Bros.

  Har endnu ikke fået fat i Super Mario Maker, men det skal jeg have erhvervet hurtigst muligt!

 4. Hopper også med på vognen omkring SMB3, fantastisk spil.

  Derudover så spillede jeg også meget Mario Kart som knægt.

  Spiller stadigvæk en hel del Mario.
  Lige for tiden står den på Super Mario RPG

 5. Startede med Super Mario Bros 1, men så kom Super Mario Bros 3, hvor man kunne flyve, det var sindssyg fedt

  Jeg fik aldrig prøvet 2’eren, er den god?

 6. #7 Jeg fik min første NES i fødselsdagsgave, da jeg fyldte 7. Der findes hjemmevideo, hvor jeg krammer den lige efter udpakningen, imens jeg siger: “Min Nin!” Ja, det kaldte jeg den åbenbart.:D Love at first sight!

  #8 2’eren er også god, men det skiller sig ret meget ud. Det er et væsentligt anderledes spil end de andre. Nok primært pga., at det rent faktisk er et andet spil. De har bare plottet Mario-figurer ind i det.

 7. #8: Jeg brød mig ikke om 2’eren. Elskede 1’eren, men var lidt skuffet over 2’eren.

  3’eren er dog med afstand det bedste Mario spil jeg har spillet P-wing var god til de svære baner

 8. #8: 2’eren er et meget anderledes spil, da det egentligt bare er et andet spil med Mario skin.

  Men jeg synes faktisk 2’eren var meget cool, på trods af det. Og vi skal ikke glemme at det er her man møder Shy Guy og Birdo for første gang.

  Hvis jeg skal lave en Mario top 3, tror jeg det bliver noget i denne stil:

  1. Super Mario 3D World (Wii U)
  2. Super Mario 64
  3. Super Mario World

  SM64 har i mange år været min klare favorit. Det var totalt banebrydende og en af de første platformere som tog springet til 3D og en af de få som rent faktisk klarede det godt. Det var også første gang vi hørte Mario’s stemme. :-D. Mamma mia!

  Men på trods af det, må jeg sige at SM3DW til Wii U har overhalet det. Det er den bedste co-op oplevelse jeg har haft med min kone og så er det et af de få spil vi har klaret 100% i (de sidste baner er sindssyge og alle baner skal klares med alle spilbare figurer). :-D. Og hvem kan ikke lide Cat Mario? Selv tema sangen sidder fast på min hjerne endnu. https://www.youtube.com/watch?v=B0M_zZRn-yo