Til trods for at The Last of Us Part II må betragtes som en bragende succes, har spillet alligevel formået at dele vandene. Nogle gamere ser det som en af de bedste spiloplevelser nogensinde, heriblandt undertegnede, mens andre har set sig vrede på særlige nøglepunkter i historien.

OBS: Milde spoilers for The Last of Us Part II herfra!

Er The Last of Us Part II voldeligt? Jep …

Den harme har desværre resulteret i, at Laura Bailey, som lægger stemme til en vigtig figur i spillet, har modtaget deciderede dødstrusler på de sociale medier. Hun valgte at dele nogle af de mest modbydelige i et tweet, og det er bestemt ikke for sarte sjæle:

Afsenderne ønsker død over både Bailey selv, såvel som hendes forældre og barn. Der er intet i vejen med at være utilfreds med begivenheder der finder sted i et spil, men den slags truende adfærd er utilstedelig, respektløs og ikke mindst farlig. Så her lyder en opfordring: Sig fra når du ser den slags hadefulde ytringer og støt op om modtageren ved at vise din afsky overfor personer, der opfører sig på den måde – både på de sociale medier og IRL.

Gamere er ofte en passioneret forsamling mennesker, men engang imellem mindes vi også om, at der er en giftig retorik og kultur blandt dem, der råber højest. Ingen har fortjent den form for behandling og slet ikke på baggrund af en fiktiv hændelse udført af en fiktiv figur.

Giv endelig dit syn på sagen i kommentarerne, men hold yderligere spoilers omkring historien i spillet for dig selv. Alternativt kan du også få afløb i vores spoiler-tråd.

14 KOMMENTARER

 1. #1 Mennesker generelt hidser sig til tider op over små ting og tror de kan tillade sig at sige hvad det passer dem. Ville ønske der var mere fokus rent lovmæssigt på at få fat i dem der gør det online lidt som der er det i virkeligheden.

 2. Det er squ noget af det dummeste shit jeg har hørt. Nogle folk er seriøst dumme og burde tage sig sammen. Det her er en af de moments hvor jeg squ ikke har lyst til at være en del af menneskeheden mere. Kæft det latterligt

 3. Forstår ikke Twitter / Facebook m.m. ikke kan fange sådanne beskeder og ikke sende dem afsted og skrive at det ikke er acceptabelt eller noget i den stil. Det er som regel mennesker der har brug for hjælp, som skriver sådanne ting. Burde ikke være så svært og lave for de store firmaer.
  måske Reckful død, kunne være udgået. tror det ville gøre stemning lidt bedre på de sociale media.

  Synes hun spiller sygt godt i det spil.
  Neil Druckmann snakker lige kort om det her.:
  https://youtu.be/g6rRfK-V2jY?t=6929
  har set/hørt det hele, virkeligt et fedt interview med dem.

 4. Det der mangler på internettet er konsekvenser.

  Hvis der var risiko for at blive stillet ansvarlig for ens ord på nettet så tror jeg folk tænkte sig om en ekstra gang.

  Men ingen konsekvenser = internettet som vi kender det.

 5. Jesus Christ. Hvad sker der for folk? Er der næste at skuespillere også skal have trusler pga en filmrolle.
  Det er så langt ude, så det er svært at fatte.

 6. Slemt nok at true folk, men logikken er da også helt ved siden af. Stemmeskuespillerne bruger jo bare manus, men skriver det nok ikke selv.

 7. Hej… jeg kan ikke finde ud af at skelne mellem mit spil og virkeligheden derfor skal nogen som ikke har opfundet karakterene og deres handlinger i spillet men kun lagt stemmer til dem, dø fordi deres fiktive karakterer gør noget som jeg ikke kan lide…. det er jo logisk og hvis ikke andre kan se det så skal de også dø….

  #11 tænker vi lige finder synonym ordbogen frem, så kan vi forfatte en veltænkt dødstrussel til Kate Winslet for at dræbe Leo i Titanic… det må være på sin plads

  Jeez… hvor er det langt ude. Kan slet ikke forstå det.

 8. #12 Nej, Naughty Dog er ikke de store fans af PC. Jeg ser typisk deres spil som en form for TV-serie i form af let’s play, som de er særdeles velegnede til. Ellers må du anskaffe dig en Playstation.

  Derudover er det et krav at man har spillet/set det første spil. Der er tale om en Part 2, som direkte henviser og bygger på begivenheder i det første.

 9. Folk der truer med at nakke dig gør det ekstremt sjældent…..det er mere den der ikke siger noget der er farlig. Men on topic; folk skal få sig et liv….ved siden af spillene…..