Her på Daily Rush har vi ikke givet Epic Games Store den store opmærksomhed, men det har rusherne heldigvis i vores forum.

I dag trækker den nye spilplatform dog overskrifter, da Ubisoft har meldt ud, at deres kommende The Division 2 kun vil være tilgængeligt via Epic Games Store, mens den tidligere tilstedeværelse på salgsgiganten Steam helt bliver droppet. Spillet vil dog naturligvis også være til salg, på Ubisofts egen salgskanal Uplay.

Dertil meldes det også ud, at The Division 2 blot er den første af mange Ubisoft-titler, som går i en bue udenom Steam, for at profilere (og profitere) sig på Epics bud på en spilklient.

Ubisoft roser Epic

Følgende citat fra Chris Early, vice president of partnerships hos Ubisoft, viser tydeligt at Ubisoft har stor tillid, både til deres egen beslutning, og også den indflydelse Epic Games Store kommer til at have på fremtidens udvalg af gamingklienter:

“We entrust Epic to deliver a smooth journey for our fans, from pre-ordering the game and enjoying our Beta to the launch… Epic continues to disrupt the video game industry, and their third party digital distribution model is the latest example, and something Ubisoft wants to support.”

Hvilke fremtidige titler der ellers går samme vej, melder historien intet om, men jeg finder det lidt overraskende, at Far Cry: New Dawn ikke nævnes i denne sammenhæng, eftersom spillet allerede udkommer den 15. februar, altså om lige over en måned. Til sammenligning udgives The Division 2 den 15. marts, præcis en måned efter førstnævnte.

Når så stor en spiller som Ubisoft skifter retning, skal det blive spændende at se, om andre udgivere vil følge trop, og også efterlade Steams plads på tronen, som den foretrukne platform til spilkøb og -afvikling.

Historien blev fundet hos Gamesindustry.biz.

19 KOMMENTARER

 1. Ja, det er jo sådan nogle titler Epic håber på for at trække folk til sig. Jeg ser bare ikke frem til endnu en launcher… Hvis nu bare Steam ville give udviklerne de samme vilkår.

 2. Forstår stadig ikke problemet med flere launchere? En launcher fylder intet, og der kan bare laves en genvej til spillet på skrivebordet?

 3. Jeg må indrømme, jeg heller ikke er fan af alle de launchere. Hvorfor kan jeg ikke bare få lov til at installere skidtet uden at skulle åbne et 3 program for at kunne starte spillet?

 4. #2 og #3 jeg kan kun svare for mig selv. Hvis man ejer mange spil kan det være irriterende at skabe sig et overblik når de er fordelt på 5-6 launchere.

  Det er selvfølgelig lettere at kalde andre dovne og ignorere dem det giver jeg #3 ret i. Sikke en dejlig verden vi lever i.

 5. #6 som Rieder siger lav genveje på skrivebordet eller i en spil mappe. Så er det problem løst. Men hvis du ikke kan se problemet i et monopol, så må du sku enten være doven eller fanboy.

 6. #7 For det første kan du godt tage den attitude med dig, den har intet at gøre her. For det andet kan genveje ikke bruges på spil der ikke er installeret, vel?

  Og hvilket monopol er det lige alle disse launchere løser? De eneste der ikke lever på eksklusive titler er steam og gog. Resten løser INTET monopol, da de kun lever på deres eksklusive titler (origins, uplay, bnet, …). Nu kommer Epic og giver endnu en launcher med eksklusivitet på The Division 2, er det meningen at jeg nu skal råbe hurra?

  Du er ikke bare ubehøvlet, du er også exceptionelt dum at høre på.

 7. Jeg er begyndt at starte mine spil fra discord. Den giver mig et godt overblik over hvad der er installeret . . Hjælper selvfølgelig ikke hvis man ønsker at browse sine uinstalleret spil

 8. Division er et Ubisoft spil. Så hvis det var eksklusivt blev det holdt på Uplay. Resten lader vi bare tale for sig selv.

 9. #11 resten tale for sig selv? Som at Division 2 ikke kommer til at blive 1 krone billigere hos Epic end det ville have været hos Steam?

  Det er jo ikke en reel konkurrence medmindre du har mulighed for at købe de samme spil. Fjols.

 10. The division viste sig jo at vaere lort aligevel paa basis af det der overdrevne rpg fis, og der er vel ingen grund til at efterfolgeren skifter retning. I sandhed er det blot kindergarden grade lort der bliver sorteret fra steam. Det er jo ikke skidt . . .

 11. Er der samme (eller hvilke) rettigheder for kunderne på Epic platformen som hos Steam?
  Fx mulighed for returnering af købte titler og sådan noget?

 12. #12 Konkurrencen ligger jo for helvede i at udviklerne nu har alternative muligheder i forhold til hvilken platform de vil sælge deres produkt på. Hvis Steam fortsat vil have at de sælger hos dem, bliver de nød til at være konkurrencedygtige. Hvilket betyder at udvikleren potentielt kan tjene flere penge, hvilket kommer til at gavne forbrugeren i form af enten billigere spil, bedre patch support, mere ambitiøse spil eller mere villighed til at tage chancer og prøve noget nyt.
  Du burde virkeligt bruge minimalt tid på at sætte dig ind i, hvordan det fri marked fungere. Hvis du insistere på at komme med smart ass bemærkninger.

 13. #16 det ændre ikke prisen på spillene. Måske er det bedre for udviklerne at have alternativet, men for forbrugerne er det stadig monopoler med hver deres andel af spil der ikke kan købes andre steder. Medmindre der kommer et overlap af samme spil på hver launcher har det ikke nogen positiv betydning for køberne. Tror du at Division 2 bliver billegere hos Epic, fordi det ikke kan købes på steam? Det er naivt at tro at udviklerne sætter prisen ned frem for at tjene ekstra på samme produkt… du kan jo ikke købe det andre steder. (supply/demand)

 14. det er jo ikke for ingenting at de gratis spil der følger med et nyt grafikkort altid er til uplay. fordi alle hader uplay og ikke gider have deres spil spredt ud over en masse forskellige launcher services.