Den aalborgensiske spiludvikler Bedtime Digital Games er initiativtager til et vaskeægte dansk spiludsalg. Du kan i dag finde 16 danske spil til nedsat pris på Steam

Frem til den 28. april kan du på Steam finde 16 danske spil til nedsat pris. Det er Klaus Pedersen fra Bedtime Digital Games, som har fået den gode ide og er initiativtager til kampagnen, som repræsenterer de seneste års bedste danske spilproduktioner ganske glimrende.

Du kan bl.a. købe Space Hulk Ascension (-75 %), The Silent Age (-90 %), Inside (-50 %), LIMBO (-80 %) og Hitman: Game of the Year Edition (-58 %) til væsentligt nedsatte priser.

Er er der ét eller flere spil du mangler i samlingen, er der nu endnu en god lejlighed til at bakke op om de danske spiludviklere. Bedtime Digital Games har også produceret en trailer, som du kan se herover.

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 dansk tid lancerer den verdensomspændende, digitale spilbutik Steam det første salgsfremstød nogensinde med rent fokus på danskproducerede spil. Ikke færre end 64 spil fra flere end 40 danske spiludviklere er repræsenteret. Med fremtrædende placeringer på forsiden af den digitale butik – og klækkelige rabatter på spillene – er forventningen, at den store kampagne vil øge salget af danske computerspil betragteligt i den kommende periode.

Danske Klaus Pedersen, direktør i den aalborgensiske spiludvikler Bedtime Digital Games, er initiativtager til det danskprægede samarbejde med Steam. Han har i månedsvis arbejdet på at få kabalen til at gå op med deltagende spiludviklere, datoer og Steam selv.

“Det har været et kæmpe arbejde, men jeg tror på, at det kommer til at være det hele værd. Ikke kun for vores virksomhed, men for alle de danske spiludviklere, der deltager. Både nu – under selve kampagnen – og på længere sigt, fordi et tiltag som det her øger kendskabet til danske spil og spiludviklere verden over. Vi får ganske enkelt mulighed for at sprede kendskabet til, hvor mange fantastiske spil, de danske spilproducenter faktisk står bag,” siger en glad Klaus Pedersen.

Begejstring i baglandet

Også hos non profit-organisationen Interactive Denmark, som i årevis har haft fokus på at booste danske spil og det danske spilmiljø i Danmark og udlandet, er der stor begejstring at spore:

“Det her er en unik mulighed for at fremvise danskproducerede spil og sikre større international forankring. For den enkelte danske spiludvikler kan det være svært at skabe synlighed på et internationalt marked med de mange nye spiludgivelser hver eneste dag alene på Steam. Ved at lave et samlet dansk fremstød får vi en enestående mulighed for at præsentere nogle af de mest passionerede computerspillere i verden for, hvad en samlet dansk spilbranche kan, og herigennem højne eksporten af danskproduceret indhold til hele verden,” forklarer projektdirektør i Interactive Denmark, Sofie Filt Læntver.

Kampagnen løber frem til d. 28. april og er åben for alle personer med en Steam-konto.

2 KOMMENTARER