Settlers of Catan er med 22 millioner solgte eksemplarer et af de bedst sælgende brætspil nogensinde. Det er et spil, som egentlig henvender sig til brætspilsentusiaster, men alligevel er lykkedes med at blive populært hos et langt større publikum.

Et så populært spil findes der selvfølgelig allerede en stribe digitale versioner af, men indtil videre har man ikke kunnet spille Settlers i en augmented reality version.

Det bliver der snart lavet om på, når Catan: World Explorers udkommer. I Catan: World Explorers samler du Settlers’ ressourcer (træ, korn osv.), handler med dem og bruger dem til at bygge – altsammen i den virkelige verden.

Bag spillet står Niantic Labs, der har specialiseret sig i augmented reality spil som Pokemon GO og Harry Potter: Wizards Unite. Catan: World Explorers benytter Niantics Real World Platform teknologi. Det betyder formodentlig, at de landmærker, man kender fra Niantics andre spil, også kommer til at spille en rolle i Catan: World Explorers.

Spillet har endnu ikke fået en udgivelsesdato.

3 KOMMENTARER

  1. Det er ret interessant. Settlers var det spil der sparkede døren ind til det amerikanske marked for eurogames, så spændende om det også kan åbne nye veje for sammensmeltningen af pap og bits.