Rygter om næste generation PlayStation har floreret meget, meget længe, men nu er der endelig nogle konkrete facts at forholde sig til. De kommer i form af et interview med Mark Cerny, arkitekten bag både PlayStation 4 og den kommende konsol. Magasinet Wired mødte Cerny i Sonys amerikanske hovedkvarter i Californien, og tog derfra med en masse spændende information på notesblokken.

Det er igen AMD, der står for både konsollens centrale processor (CPU) og dens grafikchip (GPU). CPU’en er baseret på AMD’s Zen2 7nm arkitektur, og GPU’en er en custom version af Radeon Navi-teknologien. Lisa Su, AMD’s CEO, bekræftede samarbejdet på Twitter for nogle timer siden:

Som med NVIDIAs GeForce RTX-kort, har GPU’en i den kommende PlayStation indbygget support for ray tracing, hvilket betyder meget mere realistisk håndtering af lys i næste generation PlayStation-spil. Derudover nævner Mark Cerny, at maskinen vil understøtte 8K opløsning.

Af andre interessante, nye tiltag er bl.a en super hurtig SSD-disk, som Mark Cerny beskriver som havende “raw bandwidth higher than any SSD available for PCs”. Ender det med at være tilfældet i den færdige maskine, vil det i den grad kunne mærkes på f.eks. loadtider.

Interviewet lægger også låg på alle spekulationer om hvorvidt den kommende PlayStation stadig tager fysiske medier; det gør den. I og med maskinen delvist er baseret på PS4-arkitekturen, kommer den til at være bagudkompatibel. Man vil med andre ord kunne spille sine PlayStation 4-spil på den nye konsol også.

Maskinen har i øvrigt ikke noget officielt navn endnu, men mon ikke PlayStation 5 er et forholdsvis sikkert bud?

9 KOMMENTARER

  1. Det at den er bagudkompatibel er en game changer for mig. Jeg har så mange spil i mit bibliotek som jeg ikke er nået til.

  2. #2 Jeg har lidt den omvendte situation… har ikke fået købt en PS4, men vil rigtig gerne spille RDR2, God of War osv., men pludselig føles det lidt ærgerligt at købe en PS4 nu, hvis den nye maskine kommer næste år…

  3. 8K opløsning… yeah right.
    Måske med 5-7 Frames pr. Sekund 😂🤣
    Og lad os lige huske på at et Xbox one x spil i 4K fylder et sted mellem 80-130 GB…
    Dvs 8K snakker vi om et plads forbrug på mindst 160-260 GB.