Sony har netop offentliggjort deres årsregnskab. PlayStation er klart deres største forretningsområde og de har pr. 31. marts solgt 76.3 mio. PlayStation 4 konsoller.

Sony har offentliggjort deres resultatet for finansåret 2017 og især deres PlayStation-division har gjort det godt. Yderligere 19 mio. PS4-konsoller solgt i 2017, og det er deres Games & Network Services division, som trækker det store læs. Et mersalg på 294 mia. Yen og en salgsvækst på 18 % er ganske flot. Det er software (spillene og services) som primært kan tilskrives væksten, da 2017 salget af PlayStation 4 viste en lille tilbagegang fra 2016 (20 mio imod 19 mio. solgte konsoller).

Oversigt over Sonys forskellige afdelinger og deres indtjening.

Sony forventer at hardware-salget falder yderligere i år, men den totale indtjening vil stige – igen primært pga. software & services. Microsoft kunne i sidste uge også præsentere en lignende salgsfremgang, dog uden at ville bidrage med salgstallene for Xbox.

Et nærbillede af deres PlayStation-afdelings resultat for 2017.

Der er dog én meget væsentlig forskel på de to. Microsoft er primært i software-branchen, hvor PlayStation i dag er den del af Sonys forretningsområde, som bidrager mest i den japanske kasse.