Switch versionen af Fortnite er allerede blevet downloadet mere end 2 mio. gange, men har du også spillet Fortnite på PS4, kan du ikke bruge din Fortnite konto på Switch.

Sony har længe modsat sig ægte cross-play på deres konsoller. Det er dog blevet ganske tydeligt anskueliggjort, efter Fortnite blev sluppet løs på Nintendo Switch for et par dage siden. Hidtil har det været sådan, at playStation 4 gamere ikke kan spille sammen med folk på Xbox One, men du har hele tiden kunne bruge din Epic Games / Fortnite-konto på begge konsoller.

Med udgivelsen af Switch-udgaven af Fortnite, er tingene dog hastigt forværret. Har du tidligere spillet Fortnite på din PS4, og vil du også game på din Switch, er du nødt til at oprette en ny konto hos Epic Games og du får dermed ikke din progress, items eller noget andet med. Det samme gør sig gældende den anden vej, så konklusionen er ganske ligetil: Vil du spille Fortnite med samme konto på mere end én platform, så hold dig fra PlayStation 4.

Epic Games frasiger sig ansvaret – og peger på Sony

Epic Games gør det dog lysende klart, at det ikke er hverken deres fejl og især deres beslutning, hvilket fejlbeskeden herover ret klart viser. Microsofts Larry Hryb (Major Nelson) har ikke været sen til at trykke til Sony med et tweet, som endnu gang sætter fokus på Sonys manglende vilje til at ville lade alle spille imod alle – uanset platform.

Reaktionerne er mange og gaming-personligheder som bl.a. Jim Sterling og Greg Miller langer voldsomt ud imod Sony. Epic Games og Nintendo vil ikke udtale sig, og lægger indirekte pres på Sony, som endnu ikke er kommet med bare den mindste udmelding.

Også på Reddit har sagen tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Vi så det samme med Rocket League sidste år. Det er fuldstændig fjollet at Sony er så protektionistisk, når det gælder PS4 – og er en direkte modsigelse af hvad de selv prædiker, når det gælder pressebegivenheder som især E3 showet.

Fortnite har nu rundet 125 mio. spillere (ja du læste ikke forkert) og det måske præcis det spil, som kan få Sony til at ændre deres vaner.

21 KOMMENTARER

 1. #3: i både fortnite og rocket league kan alle platforme spille imod hinanden. På nær Playstation. Sony tillader ikke cross-play med xbox og nu heller ikke switch.

  Fuldstændig lamt da de har rundet 75 mio solgte ps4’ere. Jeg håber at fortnite er stort nok og at folk bliver ved med at lægge pres på Sony. For det er sgu fjollet at de bliver ved med at forhindre det. Tjek vores nyheder om det. Deres undskyldninger eller forklaringer er ren tåge – men ret underholdende. De nævner bla sikkerhed. Lidt sjovt da de som den eneste konsolproducent er blevet kompromitteret af hackere.

 2. Sony har vundet denne generation, de vil kun vinde prestige, hvis de åbner op, modsat det som sker nu.

  #1 Jan søger russisk kone oftere end han skriver Sony på sin mobil… 😘

 3. Husker for år siden at det var lige omvendt, nemlig at ms forbød det og Sony, som virkede meget åbne!

  Men forstår ikke argumentet om sikkerhed når de tillader PC spillere? Den mest åbne platform af dem alle?

 4. #8: Microsoft??? Både MS og Nintendo er helt åbne over for cross-play på hinandens konsoller / platforme. Det er altså Sony, som nu har bidraget med et svar – som ikke er et svar. Kommer som nyhed senere.

 5. Sony har fat i den lange ende her og de behøver ikke efterkomme div. krav fra Epic på deres platform.

  Men når alt kommer til alt, så er det V-Bucks som er hele problemstilling for Sony.

 6. #12: Har da intet at gøre med vbucks. De tillader cross play med pc og Mac bare ikke deres konsol konkurrenter. Sony har udsendt en så lam udtalelse som ikke en gang adresserer det.

  Fint deres aktiekurs et faldet pga sagen. 19 procentpoint mere og måske de reagerer og holder op med at at være fjollede.

 7. #15

  Ofte er det sådan at når der skal lancere nyt produkt eller der vidst nye vare frem, så er der mange som investere i håb om at det giver en ekstra gevinst/bonus for derefter så at sælge aktierne derefter.

  Udbud og efterspørgsel.