Skybound Games

Skybound Games har annonceret via Twitter, at de er nået til en aftale med Telltale Games omkring færdiggørelsen af den sidste sæson af The Walking Dead. Og det lyder til, at det bliver med Telltales fyrede spiludviklere.

For et par uger siden kunne vi berette, at Telltale Games pludselige fyrede næsten alle medarbejdere, men alligevel kiggede efter en måde, hvorpå den sidste sæson af deres populære The Walking Dead-serie kunne udvikles helt færdig. Og nu ser det ud til, at Skybound Games kommer til at lægge sidste hånd på spilserien.

Skybound Games er en relativ nyopstartet del af Skybound Entertainment. Det siger dig måske ikke så meget. Men firmaet er stiftet af Robert Kirkman, forfatteren til The Walking Dead. Skybound Entertainment blev startet for at udvikle TV-serier, spil og film ud fra Robert Kirkmans mange værker. Det ser så ud til, at Robert Kirkman selv får en stor finger med i spillet i The Walking Deads sidste sæson.

Robert Kirkman. Skaberen af The Walking Dead
Robert Kirkman. Forfatter og skabereaf The Walking Dead-tegneserien.

Skybound Entertainment var selvsamme selskab, der til at starte med indgik en aftale med Telltale Games om udviklingen af The Walking Dead, ganske som Skybound har arbejdet sammen med Starbreeze til “Overkill’s: The Walking Dead” og med Skydance Interactive til VR spillet “The Walking Dead: Saints and Sinners”. For Skybound Entertainment har som sådan ikke for vane selv at udvikle spil. Og derfor er der også forlydener om ifølge Variety, at Skybound Games kommer til at ansatte et uspecificeret antal af de netop fyrede Telltale-udviklere.

Der er mange sider af denne sag. Det er selvfølgelig fedt, at The Walking Dead faktisk har en meget reel mulighed for at blive færdig, hvilket vil gøre mange fans af serien glade. Det er også passende, at det er under skaberens egne vinger, at dette sker.

Det kan til at starte med også være godt, at visse udviklere nu får et arbejde igen, da folk røg ud på røv og albuer helt og aldeles uden “benefits” fra Telltale Games. Så der er helt sikkert mennesker lige nu, der desperat mangler et arbejde.

Men hvad sker der, når Skybound Games er færdig med The Walking Dead. Bliver disse udviklere blot opsagt igen? Og så er vi næsten lige vidt. For slet ikke at snakke om, at Telltale Games er blevet sagsøgt fra en eller flere af de fyrede medarbejdere.

Historien om Telltale, The Walking Dead og massefyringerne er bestemt ikke færdigskrevet endnu.

2 KOMMENTARER

  1. Ja det er godt nok med dårlig smag i munden at man læser den nyhed her. Fedt at det bliver færdiggjort, selvfølgelig. Men der er bare alt for meget omkring den her sag som peger på at man interesserer sig for produktet, og ikke for menneskerne bag. Usmageligt.