Hvem ville ikke leve af at spille? Det kan måske blive en mulighed med Diablo III, hvis du kaster dig over auktionshuset med dine rigtige penge. Blizzard har nu leveret en masse detaljer om netop dine muligheder for at købe og sælge ting fra spillet. Der kommer to auktionshuse. Et ingame-auktionshus, hvor du kan sælge og købe for Diablo-guld, og så auktionshuset, hvor du kan spendere og tjene virkelige skejser. Auktionshusene er inddelt i tre regioner; USA, Europa og Asien, og selvom du kan spille i alle regionerne, så er auktionshuset med de rigtige penge låst til din egen region. Blizzard kommer dog til at tjene godt på denne feature. De tager $1 per transaktion for handel med items og 15% af salget ved handel med ædelstene, farver og opskrifter. Vil du have dine penge ført over til dit Battle.net-konto eller helt ud i dine hænder via Paypal, så snupper Blizzard 15% endnu en gang. En god forretning for Blizzard? Det kan du bande på! Du kan læse meget mere om auktionshusene hos Blizzard. Kommer du til at benytte dig af rigtige penge i Diablo III?

44 KOMMENTARER

 1. Jeg kommer aldrig til at bruge rigtige penge på items i Diablo 3. Men jeg skal da ikke udelukke at jeg vil prøve at sælge noget. Jeg venter dog nok liiiige lidt med at sige mit job op, og gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse.

 2. Vil da helt klart prøve at sælge nogle items på deres ah, og måske også købe noget for de penge jeg får ind på det, men jeg vil aldrig selv sætte penge ind på min konto for at købe noget der inde.

 3. Tvivler, hvis jeg findern oget der er noget værd bruger jeg det, hvis jeg finder noget der er ngoet værd for en anden class plejer jeg at gemme det til jeg skal spille med den class så den class blvier pimped op hurtigt

 4. I skal betale for at sætte ting på AH til rigtige penge. Ligesom man betaler et gebyr for auktionen i det andet AH, så koster det også at lave en auktion her. Ligemeget om I får varen solgt eller ej.

  Det forhindrer at det ene AH bliver oversvømmet med varer.

 5. #6 Så vidt jeg kan læse mig frem til, så skal du kun betale gebyrer hvis tingen bliver solgt.

  These fees will only be charged if your auction successfully sells, and will automatically be deducted from the item’s final selling price.

 6. LOOOOOOOL Og ROLF og en masse andet pis. til alle dem der sage Blizzard ikke gjorde det for at lave penge.

  Kan ikke lide ideen med penge AH syntes det er den værste ting i spillet. Men hele den smøger har vi jo været igennem på DR flere gange

 7. Heldigvis er man jo ikke tvunget til at bruge det. Pengene til at køre serverne skal jo komme et sted fra, og at man, i modsætning til WOW, kan undgå at betale er da kun et plus. Man kan jo ikke få bedre items af at købe dem, man kan bare få dem hurtigere. Det er jo ikke alle som har tid til at bruge 3 timer hver dag på at spille Diablo, så hvis de mener at deres tid i spillet skal bruges på at spille i stedet for at farme, så er det da en fin løsning. Om det så er én og samme ting i Diablo kan så nok diskuteres. De investerer penge, jeg investerer tid.
  Jeg kommer kun til at bruge det hvis jeg en fuld nat vælter ind foran computeren og lige vil spille lidt D3 inden jeg går i seng. Lidt ligesom shoppen i HON…

 8. Fik engang solgt en Windforce i D2 til 500kr.

  Men man skal jo sælge min. 1 af disse hver dag for at tjene et job hjem. Jeg tror ikke det bliver muligt, men vil da nok forsøge. Haha.

 9. Det er godt nok for dumt det Blizzard har lavet… Slf. kan man bruge penge på noget man kan lide, men når du allerede sidder med spillet i hånden så kan man da ikke ønske sig mere?
  Hey jeg har lige købt den her økse den er så god og give bonus dmg, og så er der andre som også skal betale for benzin, husleje og andre ting der er lidt mere vigtigt. Håber ikke der bliver for mange børn der gør brug af det her system

 10. Det eneste jeg ikke rigtig kan få til at hænge sammen med det her system er at alt gear er BOE, så på et eller andet tidspunkt vil Ah jo vælte med item?? jo man kan self salvage, men tvivler på det løser det.

  Det vel blive en ren kædereaktion af item som bare vokser.

 11. #20 Udviklerne påstår jo at vi vil lave ting om til guld som en del af vores gear upgrade proces.

  Så standard gear vil bare blive Dis-gold’ed (I just made that up :P) for at der er råd til ItemOfKickArseness+3 istedet.

 12. #19 Er du klar over, hvor mange 3rd party websites, der blev brugt til at købe items på i D2? Imo er det fint, at det nu fungerer i Blizzards eget regi. Husk også, at der er to auktionshuse, så slap nu bare af.

 13. items bliver desværre bare værdiløse efter noget tid

  der er intet ladder system, som “restter” økonomien

  det er bare et spørgsmål om tid, så har alle alt, og intet er noget værd mere :p

  Ingen items er jo “Bound” til din char eller account, så du kan bruge et item i 2 år, og så sælge det igen, endda de gemes du putter i dit våben, kan du tage ud og sælge videre.

  kun på hardcore er økonomien holdt i skak, i og med at folk dør.

  men til gengæld, så er der intet “RMAH” på hardcore.

 14. Hm, skal da nok prøve det hvis jeg finder noget vildt jeg ikke selv kan bruge.

  Men skal ikke selv købe noget derfra, en stor del af Diablo er jo netop at finde loot, ikke noget sjov over at købe det.

  Og de tager “kun” 15% 2 gange hvis du vil have pengene, hvis du overfører det til din blizz konto tager de ikke 15% igen så vidt jeg ved.

 15. #12 Ja der blødte man jo nok bare som udvikler. Eller man implementerede et system der outsourcede hosting til brugerne. Eller man valgte ikke at lave ALT online.
  Men nu hvor alt er online, hosted af Blizzard og de efterhånden ved hvilken onlineoplevelse folk forventer af dem, så skal der jo penge i kassen på en eller anden måde. Jeg tror f.eks. ikke de ville være tilfredse med at der mellem hvert mob kom en lille reklame op, ligesom der gør i mange mobile apps. Hvis folk synes deres tid er vigtigere end de 300 kr de bruger om måneden på at købe items, så synes jeg da det er fint at Blizzard gør hvad de kan for at overtage det marked. Vi andre bliver jo glade for at få en lagfri oplevelse med nyt content løbende. Der er jo som sagt ingen der tvinger jer til at bruge alle jeres surt tjente penge på at købe items.

 16. #28 “no plans to add a ladder system at this time”

  sådan noget i den dur har jeg læst mig til

  men de finder nok ud af det, når folk ikk gider bruge “rigtige” penge :p

 17. #9 Hvad mener du? Der er jo intet nyt i det her på nær at der kommer en procent-baseret fee på guld og lignende hvilket jo giver god mening da man i teorien kan liste uendelige kvantiteter af det.

  Da de først annoncerede det havde de nok regnet med at guld og lignende blev sådan en “per item” listing, men det giver mere mening at man kan liste 500 på en gang, og så kan folk købe alt imellem 1 og 500, lidt ligesom EVE online og så er det da klart der skal en procent taksering på.

  Faktisk har de jo nu fjernet behovet for gratis RMAH auktioner ved kun at have en fee ved en fuldført auktion, istedet for en fee ved listing og en fee ved fuldførelse.

  Så om noget skulle man argumentere det modsatte, selvom man så kan sige det nok fører til flere auctions = flere salg = flere $$$$$$$$ til activision bli$$ard LOL HEHE fisse

 18. RMAH er en ren pengemaskine, man er satme naiv hvis man tror det er en feature Blizzard har tilføjet fordi de syntes den gavner spillet. Det er klart det største-kæmpe-enorme minus ved spillet, imo.

  Men det bliver da spændende at se hvordan økonomien kommer til at udvikle sig. Kommer ikke selv til at købe noget, men kan ikke afvise jeg sælgerne noget, men det skal også være rimelig meget vær så.

 19. Som mange andre her i tråden bringer op ser jeg også et stort problem i manglende “decay” af items.

  Det bliver dog meget spændende at følge udviklingen. Tror også økonomistuderende rundt omkring i verden kan følge udviklingen og lære en masse nyt da noget som dette ikke rigtigt er prøvet på denne skala før.

  Kunne godt tænke mig freakonomics gutterne lavede et indslag om dette

 20. Ja der kan jo ikke være ladder desværre, fordi tænkt at folk som har brugt penge på deres karakter ville gå tabt. Det er trist penge og griskhed skal ødelægge et spil af.

  Men ja økonomien går helt amok hvis de ikke magter at bekæmpe snyd og bots bedre end i Diablo 2, tør da ikke tænkt på hvordan økonomien ville se ud i Diablo 2 idag, hvis det var den første ladder season der stadig kørte lol.

  Skal heldigvis ikke selv bruge den på nogen måder. Vil ikke støtte det der på nogen måde. Holder mig til guld.

 21. #35 det tror jeg at alle har skrevet

  har aldrig set nogen sige andet faktisk :p

  udover at måske tilføje “måske købe for den profit jeg tjener ved at sælge”

  så kører systemet jo ikk rundt

 22. 15%?! TO GANGE?! Hold da kæft, det er jo direkte grådighed. Synes aldrig Blizzard har ageret så “Corporate Greed”-agtigt. Det er kraftedme syndt at se.

  Mon ikke Bob Kotick har haft en lusket finger med i spillet?

 23. Der mange hyklere her inde som skriger op om hvor dårligt det er og så lige ender med at sige at de kun vil sælge ikke købe haha. Enten er man for det eller så er man ikke og holder sig 100% til guld. Done deal.

  Er selv skeptisk, men er også realist og tror det er fremtiden for at undgå det man ser i alle MMO’s idag. Blizzard ønsker simpelthen selv og vil have styr på alt det der bliver solgt uden om. Og det koster og administrere, og selvfølgelig tjener de selv meget. Men herre gud, det forretning.
  Ser virkelig frem til at se hvordan system vil virke. Eksempelvis frygter jeg det ender alligevel med at andre sidder åbnes op for salg af D3 items 50% billiger end gennemsnittet i in game auktionhouses UDEN FEE (;, Bots og farmers osv. Hvordan vil de mon holde dem væk. Jeg ved de nok har lært meget af WoW. Men synes aldrig de fik skovlen under dem.

 24. #40 Nej de tager ikke 15% to gange, de tager det ikke engang én gang medmindre du sælger guld og lignende items som stacker meget(i.e. commodities).

  De 15% i cashout fee er til Paypal.

 25. er jeg den eneste der syntes det er lidt sjovt, at RMAH ikke eksisterer ved launch, for netop kun asien

  så kan de lære det. skide sweatshop farmers haha

 26. #42 De “skide sweatshop farmers” skal jo ikke sælge det i asien, de skal sælge det i Europa/USA, duh.

  Har intet med dem at gøre

 27. Til #24…
  True, det burde ikke betyde noget for mig og mit spil at andre går og køber sig ting, BORTSET fra… Det tager super meget glans fra spillet, det betyder snart ikke noget længere hvem der er den bedre spiller eller hvem der har brugt tid på spillet når man med 2 (eller flere) klik kan opnå præcist det samme med penge på kortet