Obsidian Entertainment

Microsoft køber Obsidian Entertainment. I hvert fald hvis vi skal tro en artikel med flere anonyme kilder fra Kotakus Jason Schreier.

Obsidian er kendt for spil som Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas, Alpha Protocol, South Park: The Stick of Truth og Pillars of Eternity-serien. Når det kommer til rollespil, er Obsidian en af de mest interessante spillere, også selvom de har et par svipsere i deres bagkatalog.

Ny lyder det til, at Microsoft er ved at lægge sidste hånd på en købsaftale, der lukker Obsidian ind i varmen hos software-giganten. Historien stammer fra Kotaku, hvor Jason Schreier har haft fat i tre kilder, der alle bekræfter, at et købt er nært forestående. Hvad rygter angår, er dette bestemt ikke usandsynligt.

One person with knowledge of the deal told Kotaku they’d heard it was “90%” finished. Said a second person: “It’s a matter of when, not if.” – Kotaku.

Microsoft har haft spenderebukserne på i 2018. Tidligere på året købte de fire store og små udviklere; Playground Games, som står for Forza Horizon, Undead Labs (State of Decay 2), Ninja Theory (Heavenly Sword, Devil May Cry) og We Happy Few-udviklerne Compulsion Games. Derudover hyrede de en masse spændende udviklere til deres nystartede udviklerhus The Initiative. Obsidian Entertainment passer ret godt i det selskab, og de næste dage skal nok bringe mere nyt i den sag.

Det hører dog også med til historien, at Microsoft og Obsidian blev mere end en smule uenige, da Microsoft i 2012 valgte at aflyse det Obsidian-udviklede Stormlands. Vi håber, at der er røget nok vand under broen her seks år senere, så de kan få et godt samarbejde.

Microsoft udtalte, at de ikke kommenterer på rygter. Obsidians talsperson havde blot denne fine kommentar:

“Unfortunately, we don’t comment on rumors or speculation other than to say that the Rumors album by Fleetwood Mac still holds up”. Obsidian til Kotaku om rygterne.

 

8 KOMMENTARER

  1. Det lyder ikke som et helt dårligt match. Håber det bedste, selvom jeg ikke har været imponeret af de sidste par spil fra Obsidian.

  2. Det jeg kan bekymre mig lidt om i den sammenhæng er at Obsidian med deres Pillars spil understøtter Linux som er platformen jeg foretrækker at game det på (Det er i min stue). Og Microsoft har jo ikke ligefrem ry for at være venlige overfor noget der bevæger sig udover deres egne systemer.