“Yay… Endnu en game launcher, lige hvad jeg manglede i mit liv.” Sådan tænker du muligvis – hvis du ellers er sarkastisk anlagt. Men Rockstar Games er åbenbart ikke enige i din mening om at markedet for game launchers allerede er mere end overfyldt. Eller også er Rockstar simpelthen overbeviste om, at du til trods for modviljen ikke kan holde nallerne fra deres spilbibliotek.

Uanset hvad udgav Rockstar i hvert fald deres nye Rockstar Game Launcher i går.

Jeg måtte jo lige prøve.

Rockstar Game Launcher er en applikation der ligesom Steam fungerer som en platform, hvor man kan samle alle sine spil fra Rockstar på ét sted. Modsat Steam er deres udvalg af spil i skrivende stund ret begrænset. Den samlede liste af tilgængelige spil er:

 • GTA: III
 • GTA: Vice City
 • GTA: San Andreas
 • GTA: V
 • LA Noire
 • Bully 
 • Max Payne 3
Man må give Rockstar at de har nogle perler indimellem. Personligt er jeg helt vild med Bully.

Syv gode spil, bevares, men det er ikke ligefrem imponerende sammenlignet med Steams 30.000 titler

For at lokke folk til har Rockstar smidt lidt madding på krogen i form af GTA: San Andreas, som man kan få ganske gratis, blot man downloader Rockstar Game Launcher. Launcheren er i første omgang kun ude til Windows.

Timingen af Rockstar Games Launcher virker lidt mærkværdig, da der ikke synes at være nogen speciel grund til at downloade den uden nogle eksklusive spil. Er det så et tegn på at Rockstar endelig er i gang med en PC udgave af Red Dead Redemption II, som skal lanceres eksklusivt på deres egen launcher? Only time will tell.

Opdatering: ArsTechnica har rapporteret at der tilsyneladende har været en lumsk dagsorden med lanceringen af Rockstar Game Launcher: Rockstar har gjort installationen af deres egen launcher obligatorisk, hvis man ønsker at starte specifikke Rockstar spil, fx GTA:V. Selvom man allerede ejer GTA:V på Steam, kommer man altså ikke længere udenom at skulle installere Rockstar Game Launcher.

11 KOMMENTARER

 1. Udgiv red dead 2 på launch day og så havde det været en kæmpe succes for dem til trods for folk inklusiv mig selv stadig ville flame dem til helvede over ENDNU en launcher, men så var foden i det mindste indenfor døren.

  Men som den er lanceret nu er den totalt pointless og uinteressant, jeg har svært ved at forstå hvordan de vil skrabe en brugerbase sammen med så tyndt et bibliotek og ingen yderligere grund til at bruge den frem for steam.

  Kan heller ikke lade vær med at undrer mig over hvorfor GTA IV og Max Payne 2 ikke er med?

 2. Fedt, at spilbranchen udvikler sig i mere og mere forbrugerfjendske retninger.

  Ud over refunds hos et meget begræset antal butikker – hvad var så det seneste forbrugervenlige tiltag, som spilbranchen fandt på?

 3. Forstår ikke helt det med alle bare skal lave deres egen launcher, det kan da vel ikke gå deres næse forbi folk ikke gider flere, eller er de virkelig så snot dumme ?