De såkaldte bug bounty-programmer er ikke en ny ting i tech-branchen. De handler om at firmaer tilbyder en dusør, hvis man finder et nyt sikkerhedshul i deres produkter.

Det er et princip, som også mange spilfirmaer har taget til sig. Ét af dem er Riot Games, som vi bedst kender for MOBA-giganten League of Legends. Med deres egne ord:

If you’re able to help us protect our players and their data by responsibly identifying new security issues for us to fix, you are awesome and we want to reward you.

Riots dusører starter ved $250, men er man interesseret i de helt store beløb, bør man koncentrere sig om Vanguard, som er Riots anti-cheat software.

Vanguard har adgangt dybt ned i spillerens computer, og derfor er sikkerhed naturligvis en bekymring. I en post om Vanguard på Riots website har firmaet annonceret, at de har skruet dusørerne for Vanguard gevaldigt i vejret:

Today we’re announcing that we’re creating a special scope for Vanguard vulnerabilities with even higher bounties. We want players to continue to play our games with peace of mind, and we’re putting our money where our mouth is.

Det betyder, at Riot nu udbetaler op til hele $100.000 til hackere, der finder sikkerhedshuller i Vanguard. Har du fået blod på tanden, kan du finde detaljerne om hvad det kræver at hæve den helt store dusør hos HackerOne, som Riot samarbejder med.