Real Time Strategy-serien Command & Conquer har 25 års jubilæum om to år. I den forbindelse er det kommet på tale, at udgive remasters af de helt klassiske spil fra 1995.

Der var ikke just begejstring eller opbakning, da Electronic Arts afslørede mobilspillet Command & Conquer Rivals ved E3 tilbage i juni. Her på redaktionen var vi så undervældede, at vi ikke engang skrev en nyhed om det, og annonceringstraileren har på Youtube sølle 2700 likes og hele 59000 dislikes. Dagens nyhed kildede dog den nostalgiske nerve, da adskillige timer er blevet brugt med de gode gamle Command & Conquer-spil.

Det er EA producer Jim Vesella, som via Command & Conquers subreddit-side, fortæller at der lige nu kigges på at lave remasters af de klassiske spil, som altså snart har hele 25 år på bagen. Vesella anerkender reaktionen på Rivals-afsløringen, med argumentet om at han selv har været fan af franchisen i over 20 år, og derfor gerne ser udgivelser som appellerer til de tilhængere, der blev introduceret til genren tilbage i midthalvfemserne – heriblandt undertegnede.

Vesella har også meldt ud, at de remasterede Command & Conquer-spil IKKE vil have skyggen af mikrotransaktioner. Der var sikkert et par af jer, som blev en kende betænkelige, ved at det er EA der sidder tungt på den klassiske spilserie.

Der er altså først i 2020 Command & Conquer har sit 25 års jubilæum, så man må væbne sig en smule med tålmodighed, hvis man vil have det nostalgitrip. Jeg kunne ikke selv dy mig for at dykke ned i minderne, så hvis du vil være med til det, så gense da lige introen til Command & Conquer: Red Alert fra 1996 herunder:

Lad os i den forbindelse håbe, at soundtracket også får lidt kærlighed – Hell March er jo stadig et tåbeligt fedt nummer.

37 KOMMENTARER

 1. Oh yes!!! Det glæder jeg mig til,
  gid at de også remasterede “Dune 2” det spil gamede vi så mange gange…
  hold kæft hvor var det fedt, og hvor nederen når ens harvester blev spist af sandormen

 2. Alt for fedt! Kan stadig tydeligt huske da jeg første gang prøvede C&C hos min storebrors kammerat da det lige var udkommet i ’95. Jeg var blæst helt bagover! Og nu er jeg blæst bagover af tanken om hvor mange år det er siden

 3. Ja tak til remaster af det originale C&C for sin fabelagtige kampagne + C&C Generals for sit fede multiplayer (de skal lige fixe netkoden dog).

  Forhåbentlig har de stadig de originale video optagelser fra C&C, så de kan forbedre kvaliteten af cut scenes. Har lige spillet originalen for nylig, og videoerne er altså 320p interlaced

 4. Købte C&C fordi jeg troede en af mine venner sagde det var ligesom DOOM, han havde sagt Dune og jeg hørte forkert.

  Jeg fortrød ikke mit køb. Min far kørte mig ind til Falkoner Allé kl 00:00 for at købe Red Alert. Jeg havde en sød far.

  Gennemført C&C igen for et år siden. Det er desværre ikke så kønt længere.

 5. Jeg håber, at Red Alert er inkluderet i denne restaurering. Jeg kan ikke læse noget om RA i de forskellige udtalelser, hvilket får mig til at grue for, at det kun er rene C&C-spil, som får turen.

  Dog havde jeg en eller anden forkærlighed for Renegade. Det var forud for sin tid…

 6. C&C har nok det bedste installtionsprogram jeg har set til dato. Kan huske at man skulle vælge lydkort, hvorefter der kom lyd på interfacet og der var animationer og alt muligt gejl. Det var MEGA fedt og hvorfor gik det i glemmebogen. Det tog sikkert lang tid at lave, men det at selve installationen er en del af spillet er sgu da for fedt.

  Håber de husker det i en remaster.

 7. #7: @kallekun altså da C&C udkom i 1995 var grafikken allerede dengang ikke særlig køn og en smule gammeldags med sin 320×200 opløsning (!!) i DOS udgaven. Siden er der så kommet en 640×480 version og det pyntede en del.

  Andre samtidige spil havde væsentlig bedre opløsning og grafik, f.eks. Warcraft II og Dark Forces. Jeg kan tydeligt huske sat være lidt skuffet over grafikken da jeg startede det første gang. Det fortog sig heldigvis hurtigt i begejstringen over alt andet i spillet 😎

 8. #7 Der findes hi-res mod til det gamle, som gør spillet noget kønnere.
  Virkede fint, da jeg spillede det for nogle år tilbage.

  Købte for nogle år tilbage alle C&C + Red alert (17 spil i alt) for $5 på amazon til origin. Godt tilbud

 9. #9 jeg husker at jeg efter mange år igen installerede Red Alert 2. Jeg troede til at starte med at jeg var blevet inficeret af en virus da installationen begyndte

  #12 jeg købte samme pakke, da alle mine gamle CD’er er forsvundet.

 10. #9 oh yes.
  Det var en episk installation, hvis ikke det eneste spil i historien der gjorde så meget for stemmingen, inden man overhovedet startede spillet.

  Og ja Red Alert med det Episke intro og rock nummer! Min Hjerne smeltede dengang.

 11. Vil lige slå et slag for cncnet.org hvor samtlige C&C spil fra før Red alert 2 og Generals kan spilles gratis og med fixed netcode osv.. online altid flere 100 på til games

 12. Command & Conquer Remastered er ikke noget som man siger nej tak til, men set i bakspejlet, så kommer dette nok pga at EA er begyndt at indse at både Command & Conquer Rivals og ikke mindst Battlefield: V har en stor sandsyndelig for at floppe total.

  Command & Conquer Remastered er en hurtig cash grab for EA, så bundlinen ikke ser så skidt ud.

 13. Det første Command and Conquer og så Red Alert 1 og 2 var ret cool.

  Jeg husker især de cutscenes med rigtige mennesker fra Red Alert 2, det var ikke noget man så ret tit dengang i spil.

 14. Det vil jeg da se frem til!

  Indtil da, kan man jo hygge sig med OpenRA og Dune Legacy.
  Håber på de laver en remastered version af C&C Generals også.

 15. #28 Hahahaha – jeg kan ikke fatte, at der virkelig er nogen, der kan huske det….

  Men så vil jeg også have min egen udgave: Red Alert: Rise of Anglia.

 16. @anglia Jeg tænker sådan set tit tilbage til den gang. Men spørgsmålet er om tiden ikke er løbet fra Red Alert. RTS genren klarer sig generelt ikke godt for tiden.

 17. #36 Desværre, jo. Forstår ikke, at C&C universet ikke for længst er samlet op og moderniseret mhp Esport. Se f.eks. på StarCraft (selv 1’eren). Det holder stadig som en publikumsvenlig Esport. En moderne udgave af C&C med samme balancerede gameplay som SC burde kunne vække interesse. Både for spillere og for et publikum.