Ubisoft har skruet bissen på i kampen imod bl.a. racistiske og homofobiske “slurs” i Rainbow Six Siege. Spillere bliver nu sendt til omgående afkøling, hvis de ikke kan tale og skrive pænt.

Ubisoft beskrev allerede ændringerne i en udviklerblog i april måned og det er nu blevet implementeret. Ubisoft bekræfter overfor bl.a. PC Gamer, at de nye “code of conduct” regler er trådt i kraft og hammeren falder prompte over for de, som ikke kan efterleve reglerne.

In the idea to make the Game a welcoming community space for challenges, Ubisoft has decided to launch an automated temporary banning system in respect to Offensive Language or Behavior, Threats and Harassment.

This system will automatically temporary ban players from the Game when they use abusive words in the in-Game chat.

These temporary bans will be implemented as follows:

First offense: 30 minutes temporary ban
Second offense: 2 hours temporary ban
Third Offense: 2 hours temporary ban
After three offenses: an investigation will be conducted and may lead to a permanent ban (maximum penalty)

Ved første overtrædelse, bliver spillere sendt til afkøling i 30 minutter. Anden og tredje overtrædelse giver 2 timers bortvist og derefter kan spillere bortvises permanent. Ubisoft har allerede svaret på flere Twitter-indlæg og afviger ikke fra deres konsekvente linje. Det er bestemt godt at se en spiludvikler, som både vil og tør være helt og aldeles konsekvent for at rydde op blandt “toxicity” i communitiet.