Nyhederne fra årets Game Developers Conference fortsætter. Senest har Paradox Interactive annonceret, at de vil udgive Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 i 2020.

Hvis navnet Vampire: The Masquerade – Bloodlines ikke lyder bekendt, er det nok ikke så underligt. Spillet blev udgivet af Activision i ufærdig tilstand tilbage i 2004, hvor det stod i direkte konkurrence med titler som GTA: San Andreas, World of Warcraft og Half-Life 2. Vampire: The Masquerade – Bloodlines endte faktisk med at sælge så ringe, at det kulsejlede spillets udvikler Troika Games.

Spillet var dog ikke uden sine plusser og fik relativt hurtigt status som kultspil. Især pga. dets fænomenale forfatterskab og innovative RPG-elementer. Efter Vampire: The Masquerade – Bloodlines’ officielle udgivelse, var det de dedikerede fans, som stod mere eller mindre egenhændigt for at rette spillets mange fejl, og endda genskabe dele af spillet, der var gået tabt.

Den nye udvikler bag Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 er Hardsuit Labs. De er et relativt nyt studie baseret i Seattle. Hardsuit Labs har ikke meget under deres bælte, udover den rimeligt gode free-to-play shooter Blacklight: Retribution. Heldigvis har de hyret hovedforfatteren bag det originale spil, Brian Mitsoda, til at været chef for skriveriet.

Kan Hardsuit Labs så lave et spil som ikke skuffer seriens loyale fans, til trods for studiets begrænsede erfaring? Sandsynligvis ikke; gamle fans elsker som bekendt at brokke sig. Hardsuits Labs’ CEO Andy Kipling er dog optimistisk:

At Hardsuit Labs we’re proud to have assembled a team of industry veterans who have worked on blockbuster titles, ranging from narrative-driven RPGs to action-packed shooters.

Det originale Vampires: The Masquerade var en sjælden oplevelse. Det fungerede knap nok, og bugs, glitches og halve løsninger gjorde spillet enormt frustrerende at have med at gøre. Men man bed det i sig for at opleve spillets helt specielle stemning, og tage på en utroligt velfortalt og interaktiv rejse gennem vampyrernes underverden. Sjældent har et spil suget mig så dybt ind i dets verden, som Vampire har. Passende nok.

Spillet udkommer i 2020 til PC, PS4 og Xbox One, og jeg håber satme, at det bliver godt.