Kigger man på salgstallene, ligner VR-bølgen mere og mere en døgnflue. Oculus VR har nu sat prisen ned på deres RIFT headset, bundled det med touch og vil udvikle et billigere headset.

Det er ingen større hemmelighed at jeg endnu ikke har set den store fidus i VR-headsets så længe de både koster meget og er noget besværlige at have med at gøre. Oculus VR, som var først på banen med deres Oculus RIFT headset, har haft svært ved at sælge ud af deres hardware.

For lige over en uge siden satte de prisen ned ganske betragteligt på deres Oculus VR headset (-$200) og nu har de “bundled” deres Touch controller med RIFT til $499. Det svarer til stand-alone prisen på headsettet for bare et par uger siden.

Oculus VR blev som bekendt købt af Facebook for tre år siden og det har måske givet lidt problemer. Facebook er interesseret i Oculus VR-teknologien, men har ingen first-party spiludvikling at bidrage med. Det har gjort Oculus RIFT stort set eneafhængig af tredje-parts udviklere. Balladen med Palmer Luckey og retssagen med ZeniMax Media har hellere ikke ligefrem gjort det lettere for Oculus.

Oculus VR / Facebook vil ifølge Bloomberg afsløre et trådløst VR-headset i $200 prisklassen næste år. Med en lidt mere modnet teknologi, en lavere pris og et lidt bedre håndterligt headset, synes der større chancer for at Oculus VR kommer bedre igennem til mainstream-gameren og et langt større salg.

Er du (udover wOOOt) sprunget på VR eller afventer du stadig hvad der sker?

15 KOMMENTARER

 1. Er i samme båd som dig Phon, kan ikke selv se fidusen i det, selv hvis de forbedrer det markant ville jeg ikke være solgt, hælder lidt mere til AR, synes det virker som et område med langt mere potentiale

 2. Jeg håber, at VR ender med at blive vildt godt. Men da jeg ikke har en seriøs spand, der kan trække det, så afventer jeg lige en generation eller to, til det hele er blevet bedre/billigere.

 3. Er hoppet i med begge fødder! 2x Rifts på 2 pc’er der primært er sat op til SimRacing! Det er dælme fedt!
  Dog er jeg ikke så meget til “standing” … ikke fordi det ikke er sjovt men bøvlet fra sitting til standing og setup er imo alt for besværligt!

 4. Der er ofte en reset knap til sitspil som f.eks. Project Cars…. Det afhjælper en del af problemerne. Jeg har selv hoppet med på vognen. Se VR listen hvem, der har hvad. Jeg prøvede engang selv simracing tilbage i vel omkring 20 år siden eller mere (et F1 spil, hvor VR var styret af Amiga, men kan ikke siden finde netop det spil).

  Ja, der mangler muligvis nogen killer spil. men VR og AR er to forskellige ting. Dog er en del Facebook pengene rent faktisk blevet brugt af udvikling sat til trejdepart og af studio selv. Der er i øvrigt mobil vr som er nok mere mainstream.

 5. Springer helt over VR. Tror det kommer til at floppe meget stort, ligesom med 3D fjernsyn og Curve monitors etc.

  Hvis man kigger på Steam Hardware & Software Survey, så er der kun 0.22% af brugerne som har VR pt. og den mest brugte er HTC Vive, hvor Oculus Rift kun er alt er brugt halv så meget.

  Tror de store firma kommer til at brænde inde med masse usælgelige produkter som dårlig nok dækker udviklings omkostningerne.

 6. Lige læst den nye bundle ikke følger xbox controller med. Da den jo også koster kan se i samme omgang kunne sætte prisen endnu længere ned. Man får dog to sensors med stadig. Så som det er nu, så har rift nu en klart fordel af hensyn til prisen. Touch kan godt simulere en joypad idag. Men dog ikke perfekt til netop det formål.

 7. #6 Korrekt. De sender de nye bundles ud når de gamle bundles er væk

  #7 Fik også det gamle bundle hvor riften var i en kasse for sig selv og touch var i sin egen kasse og der var Xbox Controller og Remote med… men de er begyndt at sende bundles ud hvor man kun får Riften og Touch og 2x Sensors… ingen remote eller xbox controller.
  Hvis du har købt igennem Oculus står der faktisk heller ikke noget om at der følger netop Controller eller remote med… du og jeg har bare været heldige at få imens der stadig var stock af normale Rifts og Touch pakker

 8. Jeg var også heldig og få xbox controlleren med. Har dog ikke fået leget så meget med det endnu, men satser på noget project cars i weekenden

 9. jeg tror som #6 at sommer tilbudet stadig er den gamle box, indtil de for lavet den nye bundle. Det giver da også mening. Der står hellere noget om om der følger Xbox controller med eller ej. men de kan jo spare penge, når de har sparet den med. Forståligt nok. Touch er klart vigtigere.

 10. Er hoppet i med begge ben og har bestemt ikke fortrudt det. Flightsim og simracing i VR. Det bliver ikke bedre!
  Kvaliteten af VR spil er også på vej til at blive markant bedre, og der er masser i pipeline. VR er på ingen måde døende.

 11. Jeg er også helt solgt, har en Vive, og synes det sociale element er helt vildt fedt. Meget federe end Discord/TeamSpeak eller chat i normale multiplayer spil.
  Der mangler dog flere brugere, så hvis der med næste headset kan komme eye-tracking, så computeren bag ikke behøver rendere helt så mangle pixels, og dermed ikke behøver at være så kraftig, og det bliver trådløst og lidt billigere, så tror jeg sgu godt du kan smække døgnfluen

 12. VR skal nok komme igang. De første computere kostede også kassen og kunne næsten igenting. Der er mangler nogle AAA spil med god replay value. Fallout 4 VR kommer Q4 og skal nok få sat skub i platformen. Syntes VR har klaret sig fremragende for en 1 gen. teknologi. Havde en flok kammerater på besøg i weekenden og vi spillede stort set kun Gorn. Folk var bare fuldstændigt smadret og havde alt tøjet gennemsvedt tilsidst. 3D TV og VR Room scale kan slet ikke sammenlignes!