Rygterne har nærmest sprøjtet ud over hele det hardware-elskende internet de sidste uger, ikke mindst i vores egen hardware-sektion. Og det ser ud til at de fleste rygter fra de sidste par dage holder stik.

Nvidia har netop annonceret via Twitch og Gamescom 2018, at de lancerer deres GeForce RTX 20xx-generation den 20. september. De har annonceret 2070, 2080 og som noget helt nyt også 2080ti-udgaven allerede fra første færd. Og kortene kan allerede forudbestilles via Nvidias egen hjemmeside.

Du skal dog nok have en seriøst snak om den bankrådgiver, kone, kæreste og måske endda dine børn, hvis de da skal arve noget efter dig. For priserne har fået et gevaldigt spark opad sammenlignet med sidste generation. Nvidia har selv listet priserne som følger:

 • GeForce RTX 2080 Ti: $1,199
 • GeForce RTX 2080: $799
 • GeForce RTX 2070: $599

De danske webshops har allerede nu kortene til forudbestillinger, men hold nu fast, da priserne er pebrede, og der er allerede utrolig mange udgaver af kortene at vælge imellem.

Komplett har 2080-kortet fra 6.990DKK op til 8.199DKK. De lister 2080ti-udgaven fra 10.030DKK og op til vanvittige 10.990DKK. Det er altså dyrere end sidste generations Titan-kort. Avs. Proshop følger trop med samme ublu priser, og andre store forhandlere kommer nok også til at ligge i samme niveau.

Vi har endnu ikke set reelle tests af de kommende kort, så vi kan kun spekulere i, hvor vilde de bliver. Men til de priser må og skal de dyreste kort trække 4K 60FPS på Ultra-settings i alle nye og nyere titler som det absolut mindste. Men det bliver spændende at se tests, der snart burde finde vej til nettet efter annonceringen.

Skal du have alle rygter og information omkring den kommende generation, bør du følge med på Hardware-forummet, hvor NVIDIA 11xx-tråden bliver opdateret nærmest i real time!

32 KOMMENTARER

 1. #2 Dette skulle være OEM priser. NVIDIAS founder priser er som #5 skriver i nyheden. Men mon ikke OEM priser bliver det samme som founder priser, selvom NVIDIA skriver noget andet?

 2. Håber at det ikke længere kan betale sig at bruge dem til cryptocurrency mining og de ellers får lov at smage på deres grådighed ved at de ikke får solgt en skid!

 3. #8 Nvidia miner nok selv I stor stil

  Hvis det kan betale sig for andre at købe kort til mining, så må det da være mere rentabel for Nvidia at mine selv og droppe salg – medmindre kortene sælges til overpris.

 4. Fandeme glad for jeg IKKE ventede på de nye kort, og købte min nye maskine. Tænkte sgu nok de ville røvpule kunderne med priserne på de nye kort, eftersom de har store lagre af de ‘gamle’ kort.

 5. Tror bare jeg kører videre på mit 1080ti… ser ingen grund til at smide nyt hardware i maskinen lige nu… heroes3 og endless space kræver ikke ray tracing

 6. Jeg er glad for, at jeg ikke stiller de store krav til grafik (skifter ca. hvert 5.-6. år)… Mit 1070 er knap 2 år gammelt, så det kan holde læææænge endnu

  Men jeg må hellere se at komme i gang med at samle flasker, for det næste grafikkort kan jo komme til at koste det samme, som en veludstyret Rolls Royce…

 7. Vil ikke støtte det grådige fortagene, Nvidia burde skamme sig over de priser, føj for satan.

  Jeg kan købe en nextgen ps5 og xbox 2 eller whatever og stadig spare penge i forhold til 1 nvidia pc kort, rend mig Nvidia, jeg er totalt PC MASTER race, men jeg køber hellere 2 x AMD mellemkort fremover end 1 Nvidia “highend” kort og så nøjes jeg med at trække spillene med lidt nedsat grafik.

  Nok er nok, der er kun 1 ting de forstår, og det er styrtdyk i salgstal.

 8. #14 & #19 Har lige for nyligt investeret i et 1080 Ti, og med de priser som de nye kort har her, så regner jeg bestemt med at der skal gå minimum et år eller to før det kort skal skiftes ud. Havde da regnet med at de ville blive dyre, men det her er bare åndsvagt dyrt.

 9. Hvordan bliver 999$ til næsten 11k danske kroner?
  Hvis 2080Ti kortet holder hvad det lover, så er omkring 6K dkr. til at leve med. Men 11k… damn.

 10. #22 Nu ved du jo ikke, om udviklingen og fremstilling koster 2x af normalt, så du kan ikke sige om de er (mere) grådige. Du kan være utilfreds med det prisniveau de har lagt, men det er jo en helt anden snak.

  Og så kan vi jo også lige vente og se, hvad deres $499 kort faktisk yder, inden vi kalder dem alt muligt.

  Endeligt så ER der jo alternativer, og dermed har de aldrig solgt et kort uden køber syntes det var det bedste produkt, kvalitet og pris taget i betragtning. Alle andre tager det som de kan for deres produkter, og så længe der ikke er tale om livsnødvendig patenteret medicin eller tilsvarende, så synes jeg at det grundlæggende er ok. Se f.eks. på Intel – deres ‘grådighed’ som du kalder det førte til, at AMD nu er suverænt førende på HEDT / mange kerner. Markedet håndtere den slags ‘automatisk’ især når der er mange penge på spil.

 11. #24 gennemsnits gameren i DK har flere penge end i USA, derfor prissættes produkter højere her. Altså fordi vi kan og vil betale for det. En del af forklaringen er så også væsentligt lavere omkostninger til at drive virksomhed i USA; lavere lønninger, lavere virksomhedsskat og den slags. Og så er $999 nok uden moms/”sales tax”. Amerikanerne skal så slippe ca 6-8% mere, og vi skal af med 25%. Så, det er lidt af forklaringen

 12. MiNo: Du kan jo bruge samme argument som du bruger imod mig på det du selv siger, du ved da mindst lige så meget om hvad du taler om som jeg gør, jeg vælger at tro på det er grådighed, du vælger at tro på det er dyrt at producere, vi har ret til hver vores mening, men lad vær med at lad som om din mening er mere værd end min.

  Alle dine begrundelser i #24 har jo ikke ændret sig, det er gode pointer men det var også sandt for 5 år siden, så det forklare ikke de ENORME pris hop der har været på det seneste indenfor Nvidia grafikkort.

  Hvordan vil du ellers forklare at du kan købe en spillekonsol med samme grafikkort i hvor du får en HEL spillekonsol til under 5k??? sælger de med tab eller hvad? det tror jeg næppe, lur mig om ikke nextgen konsollerne vil ligge omkring 5-6000 kroner med en highend Nvidia GPU i hver eneste konsol.

 13. 20 serien er helt ny teknologi på consumer niveau. også har 2080 TI højst sandsynlighvis overtaget pladsen for Titan Serien, da Titan V idag er minded på prosumer fremfor gameren.

 14. #28

  X ting/service/whatever har kun den værdi som folk er villige at købe X for. Det kan vel argumenteres, at det er grådighed – men det er altså sådan et marked fungerer.
  Hvorfor sælge noget for mindre end hvad folk vil betale?

 15. #30 Tiden vil jo vise om folk er villige til at betale. Det er jo ikke givet at markedet blot siger “ok vi punger ud”. Jeg synes da klart at fornemme på diverse fora jeg kommer på, at en del kunder ikke vil være med længere og springer over – selv kunder der normalt bare må have det nyeste af det nye virker tilbageholdende pga af prisen.

  Om det så kommer til at betyde noget er en anden sag og der kan kun tiden give svaret.

 16. #28 Nvidia kommer slet ikke til at være i konsollerne. De vil ikke gå langt nok ned i pris. Kik på deres finanser, de har penge som skidt så hvorfor skulle de gå ned i pris for at være med på konsollerne?

  Det giver ingen mening, og derfor kommer det ikke til at ske. Nvidia har fundet deres “niche”, high end entusiast markedet på PC, samt AI/Deep learning med Titan og “Tesla”/Quaddro kortene. Der er penge af helvede til i de to markeder der.

  Så kan AMD tage low end og gå efter volume markedet.