Nordisk Film investerer nu 32 mio. kr. den danske spilskaber RETO MOTO, som står bag onlinespillet Heroes & Generals. Det er Nordisk films fjerde spilinvestering det seneste år.

Da Nordisk Film sidste år fortalte, at de ville investere millioner i nordiske spilskabere, var det ikke bare tom snak.

Nordisk film har det seneste år investeret i danske Flashbulb Games (Trailmakers), Multiverse og senst også investeret 63 mio. kr. i svenske Avalance Studios.

Heroes & Generals er stødt og roligt vokset i popularitet og københavnske RETO MOTO, som nu tæller over 30 ansatte, vil i fremtiden kunne fokusere yderligere med et 32 mio. kroners rygstød fra Nordisk Film.

Nordisk Film investerer i computerspilfirmaet RETO MOTO

Med en investering på 32 millioner kroner bliver Nordisk Film medejer af det danske computerspilfirma RETO MOTO, der står bag onlinespillet Heroes & Generals, og som nu forventer yderligere international vækst. Det er samtidig den fjerde gaming-investering fra Nordisk Film i år.

Nordisk Film køber sig nu ind computerspilfirmaet RETO MOTO, der står bag Anden Verdenskrigsspillet Heroes & Generals. Investeringen er på 32 millioner kroner for en minoritetspost i selskabet.

Med investeringen fra Nordisk Film vil RETO MOTO, der i dag har mere end 30 ansatte, kunne sætte turbo under sin vækst på det internationale gaming-marked.

RETO MOTO blev skabt i 2008 af de oprindelige grundlæggere af IO Interactive, som står bag de populære Hitman-spil. RETO MOTO udvikler og driver Heroes & Generals, som er et gratis såkaldt first-person shooter-spil, der foregår under Anden Verdenskrig og spilles online. Heroes & Generals har mere end 12 mio. registrerede brugere på verdensplan.

“Vi er meget glade for aftalen med Nordisk Film, som er en kompetent investor. Det er en blåstempling af vores mission om at levere den ultimative spiloplevelse, og det vil hjælpe os med at indfri RETO MOTOs fulde potentiale. Vi har ambitioner om høj vækst, og vi glæder os til at arbejde sammen med teamet hos Nordisk Film om at opnå vores mål,” siger Jean-Marc Broyer, CEO i RETO MOTO.

For Nordisk Film er investeringen i RETO MOTO led i en strategi om at investere i talentfulde nordiske computerspilfirmaer. Det foregår i regi af investeringsenheden Nordisk Film Games, som tidligere har købt sig ind i de danske selskaber Flashbulb Games (Trailmakers) og Multiverse (Kogama.com) samt det svenske selskab Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max, theHunter). Aftalen med RETO MOTO er således Nordisk Film Games’ fjerde investering.

“RETO MOTO er et erfarent og veldrevent computerspilfirma med stor appetit på vækst. Heroes & Generals er et ambitiøst onlinespil, der kombinerer en first-person shooter med figurudvikling og inddrager unikke elementer fra strategispil. RETO MOTO er grundlagt og drevet af nogle af verdens bedste spiludviklere, og selskabet passer perfekt ind i vores samlede portefølje. Vi ser frem til at arbejde sammen med dem om at udvikle selskabet yderligere,” siger Mikkel Weider, managing director i Nordisk Film Games.

Som led i partnerskabet indtræder Mikkel Weider og Martin Walfisz, senior partner i Nordisk Film Games, i RETO MOTOs bestyrelse.

6 KOMMENTARER

 1. Man fristes til at sige “Igen?”

  Det var netop sådan IO Interactive i sin tid blev dannet – ved at Nordisk Film/Egmont investerede i Reto Moto.

 2. Nej, Reto Moto blev til IOI med Nordisk Films pengeindsprøjtning. I ’07-’08 eller deromkring forlod mange af de oprindelige stiftere/Reto Moto-folk så IOI, og efter deres konkurrenceklausuler udløb, startede de Reto Moto op på ny.

  Der var ikke noget Reto Moto i perioden 97-08.

 3. Jeg kan ikke huske hvornår Deadline Games lukkede.

  IO Interactive har vel én chance mere og så er de også færdig. Hitman serien bliver dårligere og dårligere for hver spil.

  Nu har jeg ikke set regnskabet fra Playdead, men det virker til at Nordisk Film har fundet deres guldkalv med RETO MOTO nu.

 4. #4: Dårligere og dårligere? Jeg synes da ellers kun jeg hører fans af Hitman skamrose den seneste udgivelse.

  Og sammenligner man metacritic fra Hitman ifht. Hitman: Absolution, så har den seneste udgivelse fået højere karakterer i gennemsnit, af både spilsites og spillerne selv. Så det er da lidt noget vås at sige.

  Det var en kæmpe brøler at udgive spillet som en episodisk udgivelse, men det var nok nærmere udgiverens valg end udviklernes. Nu er de heldigvis selvstændige igen og det kan der nok kun komme noget godt ud af. :-).

 5. #5 jeg det var klart en fejl at udgive det episodisk, men hvad jeg har set af spillet er det tilbage til rødderne af hvad der gjorde Hitman godt.