Bare et par måneder efter at have lovet producere flere af de små populære NES Classic konsoller, har Nintendo nu meddelt at der ikke kommer flere af dem på det nordamerikanske marked. Synes du det var svært at få fingrene i konsollen tidligere, bliver det stort set helt umuligt nu.

Throughout April, NOA territories will receive the last shipments of Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition systems for this year. We encourage anyone interested in obtaining this system to check with retail outlets regarding availability. We understand that it has been difficult for many consumers to find a system, and for that we apologize. We have paid close attention to consumer feedback, and we greatly appreciate the incredible level of consumer interest and support for this product.

Beslutningen om at stoppe produktion (i første omgang til USA), synes noget underlig. Nintendo chef Tatsumi Kimishima lovede ellers at forøge produktionen i februar måned. Det er formodentlig den store fokus på Switch, som får Nintendo til at trække i bremsen.

Nintendos udtalelse overfor IGN er formuleret på en måde, hvor en genoptagelse af produktionen ikke udelukkes. Som Polygon også bemærker, er der for alvor fart på eBay nu, hvor konsollen bliver yderligere begrænset.

Har du fået dig en NES Classic, så hold godt fast i den.

18 KOMMENTARER

 1. Så de stopper salget på 32 år gammel konsol fordi de er bange for det vil ramme salget på switchen.. muligvis lidt.. men synes godt nok det er drastisk

 2. #1: Ahh nu er den “nye” jo ikke 32 år gammel. Det er ikke fordi det rammer salget. Jeg tror nærmere det er et kapacitetsproblem for Nintendo. De vil gerne producere så mange Switch som muligt.

 3. Det kan være at de ser NES Classic som en mulig udfordrer til Switch, da de jo nok hellere ser at folk køber en Switch og får adgang til Virtual Console, i stedet for at købe en NES Classic hvor mange af de klassiske NES spil ligger på.

  Jeg har ikke lige gravet nærmere i det, så er der en som kan svare mig på om de spil som man får adgang til via Virtual Console kommer til at koste noget at hente ned og spille? For hvis de gør det, så giver det jo fint mening at de vil ligge deres NES Classic hurtigt i graven.

 4. #9 Jeg er uenig. Prisen, spillene, den manglende mulighed for nye spil, controller kablets længde, antallet klar til launch og den ekstremt lille mængde efter første sending var for længst udsolgt er alt sammen hovedrystende åndsvagt.

 5. #11 Prisen er for høj og spillene er for dårlige. Dem der har købt produktet synes sikkert det modsatte, og er forhåbentlig glade for deres køb. Jeg synes prisen er ALT for høj, og udvalget sløjt.

 6. Det er helt væk at de stopper med at producere den SÅ hurtig efter lanceringen.
  Folk er godt nok også blevet griske nu. De køber så mange som det overhoved er muligt for så at sælge dem til sindssyge overpriser.

  Jeg har dog været så heldig at få fingre i en i går til den normale pris (599kr).
  Er i en retro gruppe på FB og der var sgu lige et medlem der skaffede en til mig.
  Havde ellers droppet af få fingre i den.

  Ser meget frem til SNES mini kommer, da jeg er mere til SNES end NES

 7. #12 Super Mario x 3, Zelda x 2, Metroid, Ghosts ‘n Goblins, Castlevania… du er kræsen Eller måske mener du at NES-spil generelt er dårlige, og i så fald er produktet ikke henvendt til dig

 8. #16 LOL så er jeg en trold? Argh det er måske lige groft nok.

  #14 Jeg tror ikke jeg er kræsen, det skal nok mere findes i forholdet mellem antal og pris.

  #15 Der er stort set alle de helt store klassikere, men INGEN af dem vil jeg give 20kr. for som er gennemsnits prisen. Nu kommer den med 30, og INGEN mulighed for at udvide samlingen. Og det bryder jeg mig ikke om.

 9. #17 Men hvilke titler så du gerne der var på den?
  Det giver jo fint mening at det er de største klassikere der er valgt

  En gennemsnitspris på 20kr er rigtig billigt for de titler der er på.
  Hvis du skulle spille dem originalt, så skulle du af med omkring 150kr i snit pr. titel.

  At man ikke kan udvide samlingen er ikke helt korrekt.
  Det er fint muligt, man skal bare hacke den lidt