Det er ikke hver dag man ser Nintendo gøre reklame for Microsoft og Xbox, men det er lige præcis hvad de gør i en ny Minecraft Switch trailer under sloganet “Better Together”.

Der er for alvor kommet fokus på Sonys manglende lyst til at lade PS4-gamerne spille imod deres venner på Xbox One og Nintendo Switch, efter udgivelsen af Fortnite til Nintendos konsol.

Efter dages tavshed bidrog Sony endelig med en næsten ligegyldig udtalelse til BBC, som reelt set overhovedet ikke nævnte problemet. Både Nintendo og Microsoft har officielt afholdt sig for at spekulere i Sonys strategier, men flere af begges topchefer inkl. Phil Spencer og Reggie Fils-Aime, har bidraget med stikpiller i form af tweets.

Nu trykker Nintendo dog ekstra meget til den den ovennævnte trailer for Minecraft, hvor en rød (Nintendo) og grøn (Xbox) figur i bedste blomster-børn-stil spiller sammen i Minecraft.

Som vi også skrev i går i forbindelse med nyheden omkring EA’s cross-play-overvejelser i FIFA 19, har Sony ikke det store økonomiske at vinde ved at åbne deres platform op. De kan dog til gengæld vinde rigtig meget respekt og goodwill blandt gamere, hvilket vi især det seneste år har fået demonstreret vigtigheden af.

6 KOMMENTARER

 1. Med en platform med over 80+ millioner gamer, så behøver Sony ikke ligefrem at udvide deres community mere. Det er fint nok som det er pt.

  Men syntes det er rigtig fint at de mindre platform som f.eks. Nintendo og Microsoft er gået sammen, så man har nogle flere at spille sammen med.

 2. #1: Sony kan tabe rigtig meget anseelse, hvis de ikke tænker sig godt om. Se f.eks. hvad der er sket med Destiny 2 og Battlefront 2, hvis du vil have en pejling på hvor meget “public opinion” kan betyde.

  Sony burde tænke at deres first-party titler er mere end nok for at sælge PS4 og springe med på vognen.

 3. Mon Sony er på vej til endnu en gang at blive deres gamle selvfede og navlepillende jeg, som vi så efter PS2 tiden. Deres manglende vilje til at lege med andre, ejerfornemmelser på 3. Parts konti og en håbløs kikset E3 show er der en del, der tyder på det. Mon de lancerer Playstation 5 til 800 dollars og opfordrer folk til at tage et ekstra job for at have råd til den?

 4. Folk løber da ikke fra deres PS, Xbox eller Nintendo, blot fordi man åbner op for crossplay. PS4-gamerne har det godt, og forsvinder ikke, medmindre at Sony fucker det her op. Hvem gider sidde på en konsol, som ikke kan lege med andre, når resten af verden åbner op?

  Derimod kan Sony tjene stort på et øget spilsalg, for der er intet, som driver et spilsalg mere, end hvis du har flere rigtige venner at spille med.

 5. #3: Lige præcis og det er helt unødvendigt. De har gjort så meget rigtigt siden PS3-tiden og risikerer nu at sætte alt den positive vibe til.