Efter fem måneders ventetid belønnede Nintendo endelig vores tålmodighed med en Direct onsdag aften. 35 hæsblæsende minutter med flere annonceringer, end man kan tælle på både fingre og tæer. Med så meget information på så kort tid, kan man nemt ende med at glemme alt andet end de helt store nyheder. Undertegnede har efterhånden fået pusten igen, så nu er det tid at samle trådene. Tag en dyb indånding og læs videre for at få det fulde overblik over alt det nye:

 • Super Mario Maker 2 (juni 2019): Lav dine egne 2D Mario-baner og del dem med hele verden. Det var kun et spørgsmål om tid, før denne serie ville få en efterfølger på Nintendos nyeste platform.
 • Marvel Ultimate Alliance 3 – The Black Order (sommer 2019): Spil som din yndlingskarakter fra Marvels univers i dette action RPG. Eksklusivt på Nintendo Switch.
 • BoxBoy! + BoxGirl! (26. april 2019): I det fjerde spil i denne 2D puzzle platformer-serie tager BoxBoy! springet fra 3DS til Nintendo Switch
 • Super Smash Bros. Ultimate ver. 3.0 update (forår 2019): Indholdet af opdateringen kendes ikke endnu, men den er på vej. Det samme er Joker fra Persona 5, den anden i rækken af DLC-karakterer, som kan købes inden udgangen af april.
 • Flere Super Smash Bros. amiiboer (2019): Vi ved allerede, at samtlige karakterer i Super Smash vil få deres egen amiibo. De næste i rækken er Snake, Simon Belmont, Squirtle, Pokémon Trainer og Ivysaur. Hvis Nintendo fortsætter på denne måde, kan I se frem til at se mig og min komplette amiibo-samling i Luksusfælden inden længe.
 • Captain Toad: Treasure Tracker DLC (14. marts 2019): 18 nye udfordringer og 5 nye baner er på vej til denne lille perle. Prisen bliver 45kr., og hvis man forudbestiller, kan man prøve den første nye bane med det samme. Ydermere er der en gratis opdatering tilgængelig allerede nu, som tilføjer co-op. Samtlige baner kan nu spilles med to spillere.
 • Bloodstained: Ritual of the Night (sommer 2019): Endnu et spil i “metroidvania”-genren er på vej. Denne gang i gotisk stil.
 • Dragon Quest Builders 2 (12. juli 2019): Hvis du er vild med JRPG’er og Minecraft, så er dette spillet for dig.
 • Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition (efterår 2019): Bag den lange titel gemmer sig et JRPG proppet med muligheder. Det er bl.a. muligt at skifte mellem moderne HD-grafik og old school 16-bit grafik når som helst i spillet. Denne udgave udkommer eksklusivt på Nintendo Switch.
 • Disney TSUM TSUM FESTIVAL (2019): Party-spil med nuttede Disney-figurer. Curling er at finde iblandt de inkluderede mini-games. Curling!
 • Starlink: Battle for Atlas DLC (april 2019): I denne gratis opdatering bliver det muligt at spille som Peppy, Falco og Slippy fra Star Fox-serien. De kan bruges i stedet for Fox i spillets historie samt i alt det nye indhold. Se frem til flere missioner, Star Ship Races (tænk podracing fra Star Wars) og mere.
 • Rune Factory 4 Special (2019): Bliv gift, undersøg dungeons og tag på quests i dette JRPG. Rune Factory 5 er også under udvikling, men andet vides ikke om det på dette tidspunkt.
 • Oninaki (sommer 2019): Rejs imellem de levendes og de dødes verden i dette action RPG fra holdet bag I Am Setsuna og Lost Sphear.
 • Yoshi’s Crafted World (29. marts 2019): Yoshi’s næste nuttede eventyr er lige på trapperne. En demo er tilgængelig allerede nu.
 • Fire Emblem: Three Houses (26. juli 2019): De seneste 6-7 år har Fire Emblem-serien ramt et bredere og bredere publikum, og nu er det en af Nintendos helt store franchises. Three Houses er det første i serien, der bliver udgivet på Nintendo Switch. Genren er turbaseret strategy RPG, og serien er berømt/berygtet for at have permadeath. Altså mister man permanent de karakterer, der ikke slipper levende fra en kamp. Brutalt. Hvis du ikke er skræmt væk endnu, så må du desværre vente længere end planlagt med at få spillet mellem hænderne. Udgivelsesdatoen er rykket fra foråret til slutningen af juli. Spillet får en Limited Edition, der indeholder en artbook, en steelbook, en del af soundtracket på USB-stick, et pin badge set og selvfølgelig selve spillet.
 • Tetris 99 (ude nu): 30 år efter det hittede på Nintendo Game Boy, er det seneste skud på Tetris-stammen nu ude på Nintendo Switch. Tetris er kommet med på moden i denne udgave, som er Tetris’ modsvar til Fortnite. Vi snakker 99 spillere og kun én vinder. Hvis Tetris og Battle Royale er lige dig, så er Tetris 99 tilgængeligt ganske gratis. Det kræver dog, at du har Nintendo Switch Online.
 • Dead by Daylight (efterår 2019): Har du altid drømt om at være en brutal morder? Som Shia LaBeouf ville have sagt det: “Don’t let your dreams be dreams!”. Vent i stedet til efteråret, hvor Dead by Daylight opfylder alle dine drømme. Spil både som morder og som offer i dette makabre spil.
 • Deltarune (28. februar 2019): Kult-hittet Undertale får en efterfølger, der udkommer som episodiske udgivelser. Første episode lander om et par uger og vil være gratis, hvorimod efterfølgende episoder vil koste penge. Titlen er i øvrigt et anagram af Undertale.
 • Daemon X Machina (sommer 2019): Styr en robot og skyd alting, imens musikken pumper derudad. En demo, Prototype Missions, er tilgængelig allerede nu.
 • GRID Autosport (sommer 2019): Hvis man er til gode bilspil, der er en tand mere realistiske end Mario Kart, så er udvalget pt. begrænset på Nintendo Switch. Lad os håbe, at GRID Autosport kan fylde en del af det hul.
 • Hellblade: Senua’s Sacrifice (forår 2019): Dette prisvindende action adventure spil er på vej til Nintendo Switch. Jeg må erkende, at jeg ikke kender meget til det, men det ser lovende ud.
 • Mortal Kombat 11 (23. april 2019): Get over here! Finish him! Tæv dine venner i dette blodige fighting spil lige efter påske.
 • Unravel two (22. marts 2019): To garnfigurer hænger sammen og skal hjælpes ad i dette 2D platformspil. Spil alene eller sammen med en ven.
 • Assassin’s Creed III Remastered (21. maj 2019): Det var kun et spørgsmål om tid, før AC-serien ville gøre sin entré på Nintendo Switch. I denne Remastered udgave følger både grundspillet og al DLC med.
 • Final Fantasy VII (26. marts 2019): Klassikeren fra PS1 vender tilbage. Spillet blev oprindeligt udviklet til SNES, inden det flyttede over til konkurrenten fra Sony. Mere end 20 år senere vil det endelig være muligt at spille det på en Nintendo-platform.
 • Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY! (20. marts 2019): Dungeon crawl med Chocobo. Ja, jeg er også forvirret.
 • Final Fantasy IX (ude nu): Hvis det er svært at vente på Final Fantasy VII, så kan Final Fantasy-tørsten slukkes allerede nu med det 9. udspil i serien.
 • Astral Chain (30. august 2019): Fra PlatinumGames, studiet bag bl.a. Bayonetta og Nier: Automata, kommer et nyt actionspil, der tilsyneladende holder et højt tempo. Det ser ud til, at der kommer til at være co-op, men ellers ved vi ikke meget om dette spil endnu.
 • The Legend of Zelda: Link’s Awakening (2019): Nintendos sidste es i ærmet i denne omgang. Det første 2D Zelda til Nintendo Switch bliver et remake af dette Game Boy-spil fra 1993. Det ser spændende ud, og vi kan glæde os over, at Nintendo har valgt at udvikle det til Switch i stedet for 3DS.

Mere end 25 annonceringer blev det til. Personligt glæder jeg mig over mange titler på ovenstående liste. I særlig grad Link’s Awakening og Tetris 99, som jeg allerede har kastet mig over. Hvad blev du mest glad for at se i årets første Direct?

3 KOMMENTARER

 1. Fin artikel … du er “on fire” med din aktivitet, husk nu at få gamet lidt selv. Og nåh ja… Det billede… Lol!!

  Ser mest frem til Dragon quest og links awakening

 2. #1 Hehe, tak. Jeg havde heller ikke forestillet mig, at jeg ville komme til at skrive så meget til at starte med. Men jeg kunne heller ikke have forudset, at der ville komme en Direct. Jeg regner med, at Nintendo giver mig et lille pusterum nu.;) Og ja, billedet er genialt.:D