God formiddag kære Daily Rush’ere. Det er nu to uger siden vi åbnede sitet i nye klæder og dermed tid til at gøre status over de seneste uger begivenheder.

Ganske passende lukkede vi det gamle site ned præcis kl. 13.37 søndag den 15. maj og vi nåede at være tilbage kort før midnat. Selve processen med at overføre data tog, takket være PBT’s ganske uforlignelige Java-skills, ikke mange minutter, men derefter var et samlet crew optaget af at få skiftet billeder m.v. på en række af de seneste artikler og nyheder.

Rygende maskiner og flere CPU’er

Selvom vi havde testet det meste på forhånd, er det stort set umuligt at forudsige præcis hvad der sker, når over 10.000 nysgerrige læsere vælter ind på samme tid. Der gik ikke mange minutter efter genåbningen før vi havde særdeles godt tryk på den virtuelle hardware. Undertegnede har aldrig set en helt så voldsom database-belastning. Vi fik ganske hurtigt allokeret lidt mere hardware, og selvom det var en lidt “brute-force-løsning”, var det med til at sikre at vi ingen nedetid havde overhovedet.

cpu

Sitet var bestemt ikke det hurtigste, men de af jer som husker den foregående lancering tilbage i 2004 / 2005, vil sikkert svagt erindre, at vi i de første to uger var nede over totredjedele af tiden. Vi blev dertil banket sønder og sammen af indekserings-bots tirsdag og onsdag i sidste uge og det krævede også lige noget ekstra opmærksomhed.

Fora, fora og mere fora…

Langt de fleste af jer, og især de af jer som bruger Daily Rush meget, var ikke sene til at give jeres mening til kende. En ting stod lysende klart: De yderst minimalistiske forumlister på forsiden var slet ikke tilstrækkelige. Hverken placering eller indhold gjorde det let at komme til de fora som i kender.

Det stod også ganske klart, at det var der vi – ganske hurtigt – skulle bruge vores ressourcer og få den del kraftigt forbedret. Vi har siden lavet ganske meget om på den del, hvilket de fleste af jer synes ganske glad for.

Mørk udgave af siden og bedre overblik

Vi har nu fået forbedret performance ganske mærkbart, men vi er stadig ikke tilfredse. Det gamle site var langt mere simpelt og havde heller ikke skyggen af samme funktionalitet og muligheder, som det nye har og vil have. Dertil bruge jeg år på konstant optimeringer, så det i begyndelsen af 2016, stort set ikke kunne performance-optimeres yderligere.

Vi har et par større omskrivninger foran os på den front på det nye site og det er ikke noget som kan gøres på en dag eller to. Jeg har dog to hovedområder, som der skal ses på her i den kommende tid.

Rigtig mange af jer saver en mørk udgave af siden (Dark Side) og vil vi se på nu. Det er planen af lave det via en “toggle”, hvor I kan skifte mellem mørk og lys uden at skulle redigere jeres profiler. Selve det grafiske (CSS) er lavet og det er kun implementeringen som mangler.

darksideDertil skal i have lettere og bedre overblik over jeres notifikationer og adgang til jeres egne profiler. Det er næste punkt på dagsordenen efter den mørke udgave af siden.

Efterfølgende skal alle undersider optimeres med relevant indhold i højre kolonne. Det er pt. stort set kun nyhederne (på nær fora-siderne), som vises under relateret indhold.

Vores forside er heller i det endelige format endnu. Vi har tilføjet nye fora-lister, aktivitets-feed og flere nyheder, men alt derunder er stadig work-in-progress. Vi er nu i luften i en basis-udgave. Vi er kun lige startet på at lukke op for et Daily Rush, som for alvor vil kunne rykke de næste mange år.

16 KOMMENTARER

 1. Det nye site er alt dét, som det skal være, og dine konstante forbedringer baseret på brugerinput viser, at du virkelig lytter til os og giver os dét, som vi gerne vil have.

  Tak for et pissegodt stykke arbejde, Jan.

 2. Meget enig, ros for den løbende udvikling. Ville ønske du ikke tog kritikken så personligt, men det er vel bare et tegn på at du brænder for din “baby” :).

 3. Enig! Respekt for den løbende udvikling! Det er efterhånden blevet rigtig godt, og jeg kan ikke andet end at forestille mig, at det bliver et virkelig godt site om ikke ret længe.

 4. Ja, det er et fantastisk arbejde i har lagt for dagen. Det er helt vildt så meget i har nået, baseret på brugernes input.
  Stur stur 5 tal til jer.

 5. Må indrømme jeg var noget skeptisk de første 2 dage jeg brugte det nye site og besøgte ikke DR ret meget dagene efter, men ændringerne er virkelig blevet fantastiske så tak for et super arbejde

  Var faktisk overbevist om at de fleste læsere ønsker så meget info som overhovedet muligt i layoutet når du besøger en side, så man ikke skal rulle rulle op ned hele tiden, men kan være det faktisk bliver for uoverskueligt for folk?? hvad er jeres erfaring på dette område

  Her hentyder jeg feks. til http://www.hardwareonline.dk/ som er en fantastisk side men med meget info på forsiden ifht DR

 6. @schalde: Jeg tror mest af alt det handler om vaner. Hvis du sammenligner med det gamle Daily Rush site, har du langt mere “info” på en og samme side. Alene top-menuen, som har inline-loading på alt indhold, giver dig mere info en på hele vores gamle forside.

  Samme gælder for nyheder, artikler og anmeldelser på forsiden. Du kan endda sortere efter platform / og eller genre (menu).

  Eneste som du (endnu) ikke kan se på vores forside er antallet af nye indlæg og kommentarer pr. fora (a la favoritfora).

  Dertil ka du via kategorier gå ind og sortere i indhold på flere måneder, hvor der på det gamle site udelukkende var side-vis kronologisk listing af indhold.

  Fora har allerede langt flere visningsmuligheder end hvad der var tilfældet på det gamle site.

 7. Super godt arbejde indtil videre!

  Blev ret overrasket da jeg første gang så det nye site, for det mindede slet ikke om det gamle, så tog da lige et par dage før jeg havde vendet mig til det.

  Er vildt med at man nu kan linke direkte til en post i en tråd og er specielt vild med at man endelig kan se tråde man er aktiv i, det er virkelig en funktion der har været savnet!

  Ser frem til at følge den videre udvikling, DR er trods alt den side jeg besøger flest gange hver eneste dag

 8. Siden har allerede efter min mening gjort det du ønskede med den, den er meget meget bedre end den gamle, og mere tidsløs, helt klart en side der er mere passende til kravene for en god side i dag. Er personligt glad for den måde nyhederne/artiklerne osv fungere her, jeg får læst langt flere af dem, og ‘Seneste nyt’ gir et godt hurtigt og informativt overblik. Fremtiden ser god ud for DR, så mangler vi bare at Quake 3 blir lanceret på ny