Der har været usædvanligt stille omkring GamesCom i år. Det er heller ikke helt tilfældigt, at flere af de store spillere ikke disker op med presseshows eller helt har valgt at blive væk.

GamesCom ligger alt for tæt på E3

Der var masser af rygter i ugerne op til årets E3 messe i juni måned. Der blev bestemt heller ikke sparet på krudtet, hvilket måske kan forklare at messen i Køln i år er en lidt mere tam affære.

Det store og helt grundlæggende problem er dog, at GamesCom ligger alt for tæt på E3. Der er grænser for hvad der sker på to måneder og når spilproducenterne allerede har lukket op i juni, er der altså ikke så meget mere at tilføje midt i august.

gearsofwar4-feature

Der var lidt mere liv i det tyske, da E3 indtil for nogle år siden lå i maj måned. GamesCom kan dog ikke gøre så meget. Grundet de store efterårsudgivelser, er midt august eller tidlig september eneste mulighed, hvis de skal have bare lidt relevans.

Blizzard, Electronic Arts og et par live streams

Hverken Sony eller Microsoft byder op til presseshows. Førstnævnte afholder deres eget presse-event i New York den 7. september, hvor de med al sandsynlighed vil afsløre PlayStation 4K / Neo / 4.5. Microsoft er til stede på messegulvet i Køln og forventes af vise mere af Gears of War 4, Forza Horizon 3, Halo Wars 2, ReCore og Sea of Thieves.

starcraft

Blizzard er dog klar i større stil. Du kan kl. 18.30 i morgen følge med her via deres live-stream. De har allerede lovet at vise nyt indhold fra et ikke specificeret spil og der har også været rygter om en HD-udgave af StarCraft.

Electronic Arts blænder op for deres show kun tre kvarter efter Blizzard kl. 19.15. Her vil de helt sikkert fokusere på FIFA 17 (Ultimate Team?) og de har også, via en pressemeddelelse, lovet afsløringer på Star Wars-fronten. Dertil er der kl. 20.00 og kl. 21.00 været dedikerede livestreams fra først Titanfall 2 og dernæst mere Battlefield One.

Mere Destiny og Resident Evil

Activision vil også være bare lidt med og byder på en allerede omtalt Destiny: Rise of Iron livestream tisdag kl. 19.00.

Konami vil med stor sandsynlighed vise mere af Resident Evil 7 og og Ubisoft ventes at også at spytte lidt mere nyt ud fra Watch Dogs 2, South Park: The Fractured But Whole og Ghost Recond Wildlands. Dertil har de lovet at vise lidt mere fra den kommende Assassin’s Creed-film med Michael Fassbender i hovedrollen.

resident-evil

Det er dog lettere påfaldende, at flere af de store spillere har valgt at lægge deres præsentationer og livestreams oveni hinanden. På den anden side, skal du formodentlig kun sætte i morgen aften af til GamesCom, hvis du vil have de fleste af nyhederne serveret.