Godmorgen kære Daily Rush’ere. E3 ligger nu bag os og de fleste i branchen tager sig en lille puster. Årets største branchemesse var i år kendetegnet ved et dusin spillækager, som satte messen i lidt andet lys. Det er måske et varsel om det der kommer, for E3 har ikke helt den samme magi som tidligere. Langt de fleste får annonceringer og nyhederne direkte via de live-streams, som de største producenter selv disker op med.

Man kan rent sagtens retfærdiggøre at skippe E3 helt, og så bare lige se de presseshows, som ligger før selve messen åbner. Årets messe havde også færre besøgende end tidligere, hvilket heller ikke er en stor overraskelse. To af de allerstørste (Activision & Electronic Arts) var ikke en del af selve messen og der er nok ganske sandsynligt at flere vælger vælger samme vej næste år.

Flere spil, mindre snak og hvem vandt så spillerne gunst?

Jeg har personligt ikke en producent som “vinder” af E3 i år. Det var ganske tydeligt at de fleste havde fattet, at gamerne ikke længere vil spises af med CGI-trailers og overpolerede screenshots (lige på nær Polyphony Digital). Electronic Arts, Microsoft, Sony og Ubisoft diskede op med flere interessante live gameplay-demonstrationer og satte generelt et højt tempo.

death

På selve spilfronten var der dog ikke de kæmpe store overraskelser. Ubisoft, som de foregående to år, havde en stor overraskelse til sidst, diskede op med det VR-baserede STEEP, som bestemt ikke var en “Watch Dogs bombe”.

Sony havde klart flest titler i deres program, uden dog at komme med helt så mange overraskelser. Rebooten af God of War var interessant og Days Gone ansporede også mange kommentarer her på Daily Rush.

Mine to højdepunker var Kojimas annoncering af det mystiske Death Stranding (Sony) og så den ganske overbevisende demonstration af cross-platform play i det kommende Forza Horizon 3.

Microsoft gjorde det som Sony håbede de ville afholde sig fra: De præsenterede den kommende super-udgave af Xbox One konsollen som Project Scorpio. De kunne også annoncerede en Slim-udgave af den nuværende Xbox One, hvorefter Microsoft selv forsøgte at mane postulaterne om at den er hurtigere end den “gamle” udgave i jorden. Det havde de dog ikke helt held til.

scorpio1

Microsoft er siden blevet kritiseret for at tvinge gamerne til yderligere investeringer, hvilket jeg mener er en så tåbelig anklage. Du får en mulighed for at at købe en ny konsol som, udover at kunne afvikle samtlige eksisterende titler, vil kunne spytte spil ud som ser bedre ud og kører i højere opløsning. Svært at se hvem som skulle blive taber der.

Sony har mellem linjerne forsigtigt kritiseret Microsoft til trods for de selv er på vej med en kraftigere udgave af PlayStation 4.

Revideret udgave af forsiden

Det nye Daily Rush er nu snart halvanden måned gammelt og vi har bestemt ikke stået stille. Der har været meget at se til. Mht. performance, er vi godt på vej. her lige før E3 startede vi lavede vi en række ændringer, som virkelig kunne mærkes. Her i weekenden er første etape af en udskiftning af vores forside blevet startet. Den store boks med de fire første highlights, er blevet udskiftet med fire mindre “widescreen” felter, som fylder langt mindre og giver hurtigere afgang til både nyhederne og forumindlæg på siden.

Der er blevet tilføjet en håndfuld nye funktioner, så det er muligt automatisk at vise de fire artikler / nyheder, som har fået fleste “views” eller kommentarer baseret på flere kriterier. Lige pt. viser forsiuden de fire nyheder, som har fået flest visninger over de seneste 48 timer.new_frontpage

Det er planen at lave det samme for fora, så i ikke mister en tråd / et indlæg, hvor der er rigtig gang i den. Jeg har i nat åbnet op for yderlige søgemaskine-indeksering, da jeg har lavet en del om strukturmæssigt. Det kan i måske mærke, da sitet kan reagere lidt langsommere end i har været vant til i sidste uge.

Forsiden vil dog blive lave yderligere om, da der skal tilføjes elementer som fremhæver de eneste underkategorier. Dertil vil der komme liste baseret på seneste kommentar, som i kendte det fra det gamle Daily Rush.

Rigtig mange af jer har spurgt til hvornår der kommer en mørk udgave af siden. Det er hastigt på vej, og blandt de få ting jeg vil fokusere på – selv under min sommerferie – som starter her på onsdag.

2 KOMMENTARER

  1. Super spændende at kunne læse sig til hvordan E3 udvikler sig

    Keep up the good work med siden, vi er mange der glæder sig til at kunne få the dark side tilbage