Hvis du for et par år siden havde fortalt mig, at et Monster Hunter-spil ville lande til store roser på PC’en, sætte adskillige Steam-rekorder og få en Metacritic score på 90/100, ville jeg nok have sagt, at du var blevet skør.

Men det er ikke desto mindre det, der er sket. PC-udgaven af det formidable Monter Hunter: World udkom i går og har ifølge PC Gamer allerede knust rekorden for den største lancering af et japansk spil på Steam. Den gamle rekord var med Dark Souls 3 på 129.831 samtidige spillere. Monster Hunter World har inden for de første 24 timer peaket på 239.779. Spillet har ikke haft en preload-funktion, så det tal kan meget vel stige, når flere kommer til. Spillerantallet er faktisk det højeste antal samtidige spillere for “day one” i 2018. Den rekord holdt Kingdom Come: Deliverance ellers med 96.000 spillere. Skal vi sammenligne med Final Fantasy 15 – som også er et OK stort japansk rollespil – havde det kun knap 30.000 spillere ved lanceringen.

Anmeldelserne er også yderst positive. Metacritic er i skrivende stund helt oppe på vanvittige 90/100, og selvom det nok falder lidt, er anmelderne stort set enige om, at spillet også holder fuldt ud på PCen.

Vi har endnu ikke et review af PC-udgaven på vej, men vi var enormt glade for PlayStation 4-udgaven, som vi anmeldte tidligere i år.

10 KOMMENTARER

  1. Har en lidt mindre rating på steam på 71% mostly positive, den stod sågar på mixed tidligere, men gætter at det måske havde launch issues eller noget?

  2. nå men som altid bøjer jeg for de nye spændende spil. kan sq ik vente på de kommer på tilbud. købte igår. så skal snart game det med ven

  3. Har lige købt det og fandt ud af at det ikke har 21:9 aspect ratio til mit resolution 3440:1440
    Så no widescreen support.

    Heller ingen g-sync

    Ikke lige hvad jeg havde regnet med.