Efter den store succes med Pokémon GO, er det forståeligt at andre firmaer håber på at få en bid af AR-kagen. I sidste uge kunne Microsoft og Mohjang derfor præsentere deres ambitiøse projekt: Minecraft Earth.

Ideen er at man skulle kunne spille Minecraft i den virkelig verden, præcis som man har gjort det på en af de 20 platforme, som det oprindelige spil er tilgængeligt på. Forskellen er dog, at man nu er armeret med sin telefon, en Augmented Reality-præmis, og hele planetens andre Minecraft-entusiaster.

WIRED har gennemført et interview med Saxs Persson, som blandt andet var med til at udvikle Minecraft-demonstrationen, som blev brugt til at fremvise Microsofts Hololens. Allerede dengang lå den åbenbart i kortene, at der var grundlag for en unik ide, til hvordan Minecraft kunne fylde i bybilledet.

Persson, by now creative director of Minecraft, took a handful of folks to a separate office in a different building. “Very undisclosed,” says game director Torfi Olafsson, who joined the project in February after 18 years at EVE Online. “Windowless room, no markings, double layer of security.” They called it The Dungeon. For the first six or eight months of 2018, no one outside the two teams knew about the existence of The Dungeon, let alone what its purpose was. The purpose, of course, is now known as Minecraft Earth.

Det er en spændende historie om hemmelighedskræmmeri, ambitioner og ikke mindst hvor gaming som medie er på vej hen – i hvert fald på de mobile platforme og de muligheder de byder på.

Minecraft har et virkelig solidt brand, så mon der nok skal være et par millioner spillere, som lige skal finde ud af hvad Minecraft Earth går ud på? En beta bliver lanceret her til sommer, og det færdige spil forventes udgivet inden året er omme.

8 KOMMENTARER

  1. jeg forstår stadig ikke hvorfor det minecraft er så populært og især hos de unge.

    men der er sku så meget jeg ikke forstår =(

  2. Af en eller anden grund bliver jeg ved med at læse overskriften som “Middle Earth kan blive den næste mobildille” Noget Middle Earth AR ville være helt fint med mig.

  3. Haha nej sandt nok, jeg så bare “Minecraft” og tænkte at Dreams bliver den næste kreative sandkasse for børn/unge/gamere/kunstnere/filmfolk osv