Microsofts beslutning om at tilføje samtlige eksklusive titler til Xbox Game Pass, er en god nyhed for gamerne, som måske har været noget betænkelige ved at smide penge efter en service på månedsbasis, som indtil videre kun har budt på ældre og mindre titler.

Forhandlerne er dog bestemt ikke glade. Østrigske GamesMarkt har allerede droppet Xbox One (via Resetera) og de er ikke alene med bange anelser. GI.biz har talt med en række primært britiske forhandlere, som mener at Microsofts tiltag vil være døden for dem og ikke længere kunne gøre det rentabelt at forhandle deres spil.

Nu er det dog en sandhed med modifikationer. Microsofts line-up af eksklusive titler i år består af sølle tre spil, hvor kun ét af dem (Sea of Thieves) forventes at have en bredere appel.

Vil Microsoft for alvor satse stort på flere eksklusive titler?

Det har dog ansporet en nærliggende debat om, hvorvidt Microsoft for alvor er klar til at satse stort på flere eksklusive titler. Polygon har bidraget med en artikel (baseret på unavngivne) kilder, som lufter ideen om at den amerikanske gigant opkøber bl.a. Electronic Arts eller Valve – eller endnu flere. Microsofts pengetank er mere end stor nok (over $130 mia.) og flere eksperter mener, at det er den letteste og især hurtigste vej til at rette op på situationen.

Microsofts Phil Spencer har bestemt ikke haft det let efter han overtog “Xbox butikken” efter det kæmpe rod som både Steve Balmer og Don Mattrick havde efterladt ved lanceringen af Xbox One med helt tossede og fejlagtige prioriteter. Spencer og Microsoft har den sidste måned lavet en række rokkeringer, som ganske klart viser at de har større ambitioner for Xbox One – end bare at være tilfreds med at halvt så stor som PlayStation 4.

Én ting er dog sikkert: Microsoft vil ifølge Spencer selv bidrage med flere eksklusive titler i fremtiden.

2 KOMMENTARER