Microsoft har netop lukket deres ellers ganske velsmurte E3 presseshow med et brag og det de fleste havde håbet på. Project Scorpio er ikke bare rygter, men en realitet næste år. Ifølge Microsoft selv og en række udviklere, er der tale om den mest kompromisløse konsol til dato og bestemt et bæst af en maskine, som nok skal kunne gøre Sony en smule ængstelige.

Project Scorpio: Coming Holiday 2017, Project Scorpio will be the most powerful console ever created, with 6 teraflops of GPU delivering a premier console gaming experience including true 4K gaming and high fidelity virtual reality. Project Scorpio will join the Xbox One family and coexist alongside Xbox One and Xbox One S and all of your Xbox One games and accessories are compatible.

8 Cores, en 6 teraflops GPU, 320 GB/s memory bandwidth er de specs vi har fået oplyst og derved har sidste måneds rygter vist sig at være helt korrekte. Microsoft fremviste desværre ikke konsollen, men mon ikke vi hører meget mere i løbet af de kommende måneder.

Der er godt nok 18 måneder til vi ser “bæstet” og det skal blive interessant at se hvad Sony byder på kl. 03.00 i nat.

23 KOMMENTARER

 1. Jeg tror ikke vi hører et eneste officielt ord mere om Scorpio før næste E3, for der er ingen grund til at gøre folk alt for våde i trussen over en konsol de først kan købe om 18 måneder, når de stadig gerne vil svinge Xbox One (S) over disken indtil da.

 2. Ja, der blev heller ikke vist noget af den. Men godt de gør det. Ikke nødvendigvis for salget af deres spritnye Xbox One S, men er et klart vink til Sony.

   

  Hvis Microsoft med deres langt bedre software-plaform, bare kommer nogenlunde godt fra start næste år, bør sony være nervøse.

 3. Sony kan da nå at lave meget om på de rygter der har været om specs på deres kommende konsol. Når nu MS melder så tidligt ud.
  Det er da ikke helt dårligt for sony:)

 4. “8 Cores, 6 TeraFlops GPU, 320 GB/s memory bandwidth” – hvor hurtigt er det sammenlignet med PC-master race? :p Er det en solid maskine?

 5. @ghidora Ja, det er det. For det giver os, gamerne, endnu en bevis på at Microsoft går stenhårdt efter at ikke bare at komme tættere på Sony, men at slå dem i deres eget spil, som er vildere, flere og federe spil. Og det budskab vises klart, når man fortæller så lang tid før konsollen udkommer, at man har tænkt sig at lave den kraftigste konsol, der tillader vildere spil.

  @Carl Der er stort set ikke en analyst eller en insider der ikke deler troen om, at Sony’s Andrew House netop sagde, at Neo ikke var med på E3, fordi Neo ville være Scorpio (for) underlegen. Sonys topfolk læser jo også rygterne

 6. GeForce 1080 GTX kan spytte i nærheden af 9 Teraflops afsted. Men laver MS deres custom memory og HD interface ordentligt, så kan den godt være bare lidt med.

  En god gaming PC vil dog være hurtigere.

 7. @Bunzai GPU’en kan sammenlignes (og jeg er næsten 100% sikker på igen er AMD der er producent af denne semi-custom GPU(APU?)) med et R9 390X. Personligt er jeg langt, langt mere interesseret i hvor meget RAM konsollen har og om det som med Xbox One er én stor delt hukommelses-pøl. For det er dét der i høj grad er bestemmende for hvor gode textures vi får.

 8. Det er også lidt “nemt” at annoncere en kraftig maskine 1,5 år. Inden den udkommer…

  Umiddelbart til mere skade end gavn, hvis du spørger mig… kom den til jul i år komme Sony komme i knibe.. men omvendt ville den nok blive alt for dyr…

 9. @redspeed93 det kan da også være det har noget bedre med i posen hvis de fortæller noget om den i nat. vi må se.
  men det er da meget tidligt at melde ud 1½år før tid.

  @harkonnen det ville være vildt hvis de udgav 2 inden for 2år. lyder lidt som ønske tænkning, tænker jeg:)

 10. @ghidora Tværtimod, vil jeg da sige. At de halvandet år før release har styr på hovedspecs på CPU og GPU er sgu mere end hvad Intel, AMD og Nvidia har af info om deres egne produkter så lang tid før release. Jeg tror godt vi kan regne med at dev-kits af scorpio ender i hænderne på udviklere om 6-8 måneder, så de kan vise noget gameplay på scorpio til næste E3.

  @Harkonnen Andrew House har sagt den ikke kommer med på E3, så du skal ikke regne med den ankommer i nærmeste fremtid. Hvis den faktisk ankom i nærmeste fremtid ville E3 være det oplagte sted at annoncerer den.

  @Carl Jeg tror ikke vi skal satse på noget hardware (i form a konsoller). Men sikkert noget PSVR-nyt.

 11. #14

  Sony er faktisk selv i tvivl om de overhovedet vil lave en PS5. Så PS4K kan godt være den sidste generation overhovedet. Så løbet er nok kørt.

  Hardware industrien går så hurtigt frem i dag at selv Microsoft Xbox One´s Scorpio version allerede lyder til at være forældet.

 12. Fuck et genialt træk. Ja, der er lang tid til, at den kommer. Men er du gal, hvor er den voldsom med de specs.

  Det stiller Sony i en umulig situation. Deres rygtede PS4.5 er jo total crap i forhold til de specs, der kommer med Scorpio. Og skal Sony spendere millioner på at lancere en allerede underlegen konsol?

  haha … godt gået af MS. Godt gået!