Et kvalifikations-event til Madden Championship series fik i nat dansk tid en tragisk afslutning. En gerningsmand trak en pistol, dræbte to, sårede 11 og begik derefter selvmord.

Skyderiet fandt sted i Jacksonville, Florida under et sports-event på en GLHF spilbar, hvor kvalifikationerne til det store officielle Madden 19 Championship var i fuld gang. Turneringen blev streamet live via Twitter, og via CNN kan skyderiet høres via det opsnappede Twitch-stream.

Deltagere ved eventet flygtede til omkringliggende butikker og restauranter. En af spillerne,  den 19-årige Drini Gjoka tweetede løs inden og under eventet, og han havde endda overskud til at tweete, efter han selv var blevet ramt af skud, der heldigvis kun ramte tommelfingeren.

Electronic Arts har allerede meldt officielt ud omkring hændelsen, og diskussionen omkring skyld, våbenkontrol og “flere våben = mere sikkerhed” kører allerede for fuld drøn under EA’s tweet.

Sheriffen i Jacksonville har bekræftet via en pressemeddelelse, at der myndighederne kun har en enkelt mistænkt. Det er den 24-årige David Katz fra Baltimore, og han skulle have skudt sig selv, efter han øjensynligt myrdede 2 og sårede 11 til eventet. Sheriffen kunne yderligere fortælle, at alle 11 sårede var kommet til behandling på lokale sygehuse.

Det rapporteres også, at gerningsmanden benyttede sig af mindst en pistol til skyderiet.

En sørgelig nyhed tidligt denne mandag morgen. Vi følger op, hvis der kommer yderligere udviklinger af sagen.

15 KOMMENTARER

 1. My solution is we really need to talk about God. I’m asking the faith-based community to step up, Gaffney said.

  Forfanden de er åndssvage, det skal nok få mængden af skyderier til at falde!

 2. Fuck det kommer altså tæt på når man har været der! Jeg har siddet og spist kebab midt i det center 😕 Fuldstændig vanvittigt at det bare bliver ved. Det er vel dårligt efterhånden noget med nyhedsværdi i US med de er skyderier.

 3. #3 For reals? Det må være lidt surrealistisk. Og ja, det er utroligt. Der er efterhånden skuderier med flere dræbte hver eneste uge derovre. Det er skræmmende.

 4. #3: Ja no shit! Det er 10 år siden, men fik da kuldegysninger så snart jeg så billeder fra stedet. Kan stadig ikke forstå hvordan folk bare accepterer det som hverdag og i øvrigt mener at løsningen må være flere våben til alle!

 5. #6 Det kan jeg godt forstå, at det giver the chills!

  Men jo da. Hvis alle havde våben ville ingen blive skudt. Især ikke, hvis man nu bare bad RIGTIGT meget til gud hele tiden! 100% skyderisikkert samfund …

 6. Og selvfølgelig viser de et billede af gerningsmanden i artiklen, så han bliver “berømt” efter at have dræbt uskyldige mennesker..

 7. #8 Tja der er altid en balancegang imellem information og så udstilling af gerningsmænd i sådanne sager. Lige i denne situation ser jeg ikke så meget galt i at vise personens billede. Men kan godt følge tankegangen om, at sådanne personer skal have mindst muligt dækning. Havde faktisk snakke med min kæreste i går over Netflix serien med morderne pp dødsgangen. Der bliver de i hvert fald “berømte”.

 8. #6 kender godt følelsen, var i las Vegas et par måneder inden ham gutten gik amok med rifler, og var netop det sted hvor det skete.