Luc Bessons Valerian and the City of a Thousand Planets har bestemt ikke fået den bedste start. Store anmeldertæsk og biografgængere som hellere vil se Dunkirk, har ikke givet filmen den bedste start.

Valerian and the City of a Thousand Planets får først premiere her i Danmark på torsdag og noget tyder på at Luc Besson skal sætte sin lid til det internationale marked, hvis filmens store budget skal hentes ind igen. Efter en katastrofal start i USA, hvor filmen indtil videre kun har omsat for $16 mio., ser det ud til at blive lidt af en opgave at hente produktionsomkostningerne ind igen.

For meget green screen for Dane DeHaan og Cara Delevingne?

Anmeldelserne har bestemt heller ikke hjulpet filmen på nogen måde. Dani Di Placido på Forbes kritiserer filmen for at mangle sjæl og giver især Cara Delevingne og Dane DeHaan grovfilen for at virke uinspirerede og ligegyldige. Scenen med Rihanna virker ligeledes malplaceret uden nogen som helst relevans til historien. Di Placido går så langt som at sammenligne Valerian med No Man’s Sky..

As I watched, waiting desperately for the closing credits, or the sweet release of death, a thought struck me; there was something strangely familiar about this beautiful alien universe, so devoid of life. Then it hit me – this was the cinematic equivalent of No Man’s Sky. This is exactly how I felt flying around that randomly generated universe of beautiful vistas and mundane tasks.

Av…

Har du mistet modet eller springer du stadig i biffen her i weekenden?

30 KOMMENTARER

 1. Valerian and the City of a Thousand Planets og Dunkirk har nok to helt forskellige målgrupper.

  Mén Dunkirk er helt afgjort årets helt store film.

 2. Skal også ind og se den her senere i aften. Men overrasker mig nu ikke helt. Synes DeHaan og Delevingne er helt fejlcastet til filmen. Besson har altid haft en irriterende forkærlighed for at placere modeller og “kendisser” i sine film.

 3. Ain’t It Cool News og Jakob Stegelmann er begejstrede, det vejer tungere i min bog end random anmeldere. Jeg giver den et shot.

 4. Jeg har haft nyudgivelserne af albums på mine ønskesedler de seneste år så jeg læser dem løbende. Som så mange andre synes jeg skuespillerne til Linda og Valentin er totalt fejlcastet, og Valentin i særdeleshed.

 5. Filmen har altså i skrivende stund den hæderlige karakter 6.8 ud af 10 hos IMDB, så helt lort er den vel næppe. Jeg må vist for øvrigt være noget af en outsider jævnfør @harkonnen i #2, for jeg har allerede set Dunkirk og skal bestemt også se Valerian

 6. Traileren ser da også umådeligt kedelig ud ! De sidste par gange jeg har haft den “feeling” for en trailer har det passet…. Suicide Squad, lorte trailer og værre film

 7. Det blir klart en film jeg skal se…………….når den kommer på TV3/3+ om 2-3 år……
  Filmen ejer INTET der kunne få mig i biffen og se den.
  Dunkirk kunne derimod godt få mig en tur i LIDO

 8. #16 – jeg har det lige omvendt : Dunkirk promovere sig som en “historisk” hændelse….og ud over Dunkirk navnet er der vist ikke mere at komme efter. Hitler valgte NETOP ikke at massakrere englænderne der, da han “rakte en hånd ud i mod dem…”

 9. Er der nogle af dem som har været inde og se “Valerian and the City of a Thousand Planets” som vil komme med deres holdning til filmen? Ikke nødvendigvis ved at gå i detaljer om filmen, men mere om de syntes den var værd at se og ikke mindst som de syntes den var flot.

 10. Jeg var inde og se den idag.. var da ganske underholdt, synes dog ham der spiller Valerian klarer det knap så godt, men ud over det synes jeg filmen var udemærket, havde dog heller ingen forventninger til den.

 11. Så den tidligere i dag. Solid underholdning hele filmen igennem, selvom den faktisk er halvlang (to timer og et kvarter).

 12. #21
  Er stort set enig. Var godt underholdt. Meget fantasifuldt univers. Minder om 5th Element i stilen, synes jeg…

  Men – havde heller ikke nogen forventninger til den…

 13. Jeg er positivt overrasket. Fed film, gode effekter, fin historie. Kan klart anbefales.

  Casting trækker ned. Mr. First lover lover, ligner sku ikke han passer til rolle overhovedet. Hun vandt lidt ind undervejs.

  Håber virkelig at den sælger nok så der kan komme et par stykker mere i samme univers.

 14. Så den i torsdags og var også en af dem som er positiv stemt over den.

  Meget flotte effekter.
  Rigt universe der helt klart kan tåle flere film hvor man fokusere på andre aspekter.
  Delevingne klare sig udemærket. DeHaan kunne have været lidt bedre.

  Filmen har i hvert fald givet mig lysten til at se nærmere på tegneserien, som den er bygget over.
  Så håber helt klart den for success uden for USA, så der kommer flere

 15. Ikke siden spice world har jeg set så en film.

  Fuld knald på effekterne, men manuskriptet er så forpulet tyndt at det næsten var synd for 2 stakkels skuespillere, hvor især Valentin skuffede.

  De skal siges jeg ellers er stor tilhænger af action/flashy film, men denne tabte mig totalt.

  Dem der mener den ligner det 5. Element. Det ser jeg overhovedet ikke i filmen udover de flotte “aliens”

  Far blev skuffet…..

 16. Absolut positiv!

  Ja, der er nogle negative ting – men slet ikke i et omfang som man ellers får indtryk af.

  At historien ikke er den aller-mest komplekse gør faktisk at man har lidt “tid” til at nyde og fordybe sig i det fantastiske univers.

  Er man på nogen måde fan af serien, så kan jeg ikke se hvordan man kan være andet end svært begejstret.

 17. Er du vimmer mand jeg var begejstret da jeg kom ud. Det er space-opera for alle pengene.
  Jeg kender INTET til universet overhovedet, men det er svært ikke at være begejstret over 1/3 Star Wars 1/3 Mass Effect og 1/3 Avatar.

  Flotte scener, jeg er enig i at Valerian er fejlcasted men hans feminine sidekick var vældig sød og fik mig til at grine højt ud i salen flere gange.

  Filmen indeholdt alt hvad jeg kunne forlange af den. Glæder mig til at se den igen når den engang udkommer på Bluray eller lignende.

  Jeg er fløjtende ligeglad med hvad anmeldere siger, men koreografien i den scene med Rihanna, holy fucking shit.